16.07.2010. / 07:45

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Zagrebački SDP traži prekid policijske blokade i puštanje preostalih uhićenih

Iz zagrebačkoga SDP-a su također najavili kako će Klub gradskih zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Zagreba zatražiti izvanrednu skupštinsku sjednicu na kojoj žele raspraviti novonastalu situaciju

Davor Bernardić i Boris ŠpremDavor Bernardić i Boris ŠpremZagrebačka organizacija SDP-a zatražila je hitni prekid policijske blokade centra Zagreba te izvanrednu sjednicu zagrebačke Gradske skupštine kako bi gradski zastupnici mogli raspraviti novonastalu situaciju u "slučaju Varšavska".

S izvanredne sjednice, koju su održali povodom jučerašnjih događaja u Varšavskoj ulici, iz predsjedništva zagrebačkoga SDP-a priopćili su da traže hitni prekid policijske blokade centra Zagreba i puštanje preostalih uhićenih.

"Najoštrije osuđujemo bezrazložnu i prekomjernu uporabu policijske sile prema mirnim prosvjednicima, uhićenje 142 osobe i njihovo nepotrebno gotovo cjelodnevno zadržavanje u više zagrebačkih policijskih postaja", poručili su zagrebački SDP-ovci.

Navode kako najoštrije osuđuju i postupak Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koji je, kako naglašavaju, unatoč zaključku Gradske skupštine o moratoriju na gradnju do okončanja svih postupaka koji se vode oko gradnje u Varšavskoj ulici, odlučio jučer rano ujutro započeti radove i pritom tražiti asistenciju policije znajući da će to sigurno izazvati nepotreban novi val nasilja u središtu Zagreba.

Iz zagrebačkoga SDP-a su također najavili kako će Klub gradskih zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Zagreba zatražiti izvanrednu skupštinsku sjednicu na kojoj žele raspraviti novonastalu situaciju.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika