16.07.2010. / 09:53

Autor: Nacionalova redakcija

Petričićeva teorija: 'Sanadera je s vlasti otjerla Merkel zbog CD-a s računima'

"Najveći su neprijatelji hrvatskim građanima domaći političari i vlast, a najveći neprijatelji vlastima su građani - jer ih onemogućavamo da kradu onoliko koliko bi mogli i tražimo ona prava koja smo imali i prije. Istina je gola, nema više vanjskih neprijatelja", rekao je Petričić

Ivo Sanader i Angela MerkelIvo Sanader i Angela Merkel"Ivo Sanader otišao je - zbog jednog CD-a. Njemačka vlada otkupila je od švicarskog hakera, ili bankara, CD s tajnim računima gdje su se spominjali neki njemački političari i tokovi novca koji su izišli iz redovnog poslovanja. Na tom CD-u pojavilo se i ime Ive Sanadera, s nekim računima Hypo Banke", tvrdi to politolog Darko Petričić koji je u Splitu predstavio svoju knjigu "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije".

Petričić kaže da se na tom CD-u pojavilo i ime Ive Sanadera, s nekim računima Hypo Banke.

"Angela Merkel, zajedno s predstavnicima iz SAD-a, pozvala je Sanadera u Bruxelles i tražila da se makne iz politike", rekao je Petričić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

"Najveći su neprijatelji hrvatskim građanima domaći političari i vlast, a najveći neprijatelji vlastima su građani - jer ih onemogućavamo da kradu onoliko koliko bi mogli i tražimo ona prava koja smo imali i prije. Istina je gola, nema više vanjskih neprijatelja", rekao je Petričić.

Petričić tvrdi kako je na privatnim računima političara, tajkuna, obavještajaca, generala, profitera završilo najmanje deset milijardi eura.

Darko Petričić je široj javnosti dobro poznat zbog slučaja kada je nakon njegovog gostovanja u emisiji 'Dossier.hr' na Hrvatskoj televiziji Hloverka Novak Srzić smijenila urednicu emisije Anu Jelinić. Glavna teza koju on iznosi u knjizi je teza o umreženosti političara, mafije, kriminalaca u posve korumpiranoj hrvatskoj državi.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 16.07.10. 10:06

gdi ima dyma ima i vatre. velim ja... sve hadezenjare na goli otoq.
bitch.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 02.08.10. 21:11

Poštovani g.Petričić kojeg cijenim,očigledno ima namjeru postati naša verzija Davida Ickea,puno senzacionalnih optužbi,a nigdje ikakvog dokaza.neka se nitko ne začudi,ukoliko navedena gospoda počnu zajednu pisati nova senzacionalistička izdanja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika