17.07.2010. / 12:05

Autor: Nacionalova redakcija

Prosvjednici prekinuli HTV-ov prijenos: Šelebaj, Hloverka i Šprajc, sramite se!

Razlog za nezadovoljstvo ovom trojkom već je u nekoliko navrata artikuliran od strane nevladinih aktivista koji su ovih dana bili uključeni u prosvjedne aktivnosti oko Varšavske

Screenshot HTVScreenshot HTVŠelebaj, Hloverka i Šprajc, sramite se!, viknuli su sinoć u kameru HTV-a dvojica prosvjednika, iznervirani načinom na koji je spomenuti trojac do sada pratio prosvjede zbog Varšavske ulice. Događaj se odvijao nakon završetka sinoćnjih prosvjeda. U treći Dnevnik HTV-a sa iz Gundulićeve ulice uživo se javila novinarka Branimira Wolf, dok je u studiju bio urednik i voditelj bio Ilija Jandrić. I tek što je novinarka izgovorila nekoliko rečenica, dvojac je ušao u kadar i sinkronizirano izrecitirao navedenu rečenicu, nakon čega su se povukli iz etera. „Svatko ima pravo na svoje mišljenje“, pokušala je izvući situaciju iznenađena novinarka. Razlog za nezadovoljstvo ovom trojkom već je u nekoliko navrata artikuliran od strane nevladinih aktivista koji su ovih dana bili uključeni u prosvjedne aktivnosti oko Varšavske.

Za voditeljivu i urednicu središnjeg Dnevnika Dijanu Čuljak Šelebaj već se duže vrijeme u jednom dijelu javnosti smatra kako je u najmanju ruku subjektivna oko slučaja Varšavska. Na dan kad je policija privela više od 150 prosvjednika, ona je ugostila Tomislava Horvatinčića, premda on nema nikakve direktne veze s prosvjedom i uhićenjima, što joj je spočitala glumica i aktivistica Urša Raukar. Čuljak – Šelebaj, koja je 2008. snimljena kako ispija privatne kavice s Horvatinčićem, odgovorila je kako su aktivisti ionako 'nesrazmjerno' zastupljeni na HTV-u. Hloverka je u prosvjedničkim krugovima postala omražena nakon što je tog istog Horvatinčića pozvala u Otvoreno, gdje je ovaj neometano držao 15-minutni monolog. Što se pak tiče Zorana Šprajca, koji nerijetko okončava svoje Dnevnike sa pošalicama na račun političke elite, on je tako prvog dana prosvjeda za Varšavsku akciju građana i aktivista nazvao 'cirkusom'.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 17.07.10. 19:31

organizatore nereda i anarhije, kao i sve izgrednike koji se protive policiji ili demokratskim odlukama, treba kazniti s 10000 kuna, sto moze pokriti samo dio troskova koji oni stvaraju a porezni obveznici placaju. Tu lopovsku ljenu bagru samo moze opametiti ako ih se udari po djepu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika