19.07.2010. / 07:43

Autor: Nacionalova redakcija

Bez milosti: HT tužio Sabor zbog neplaćenog računa od 509 kuna

U srpnju su se pravni zastupnici države i HT-a opet našli u sudnici i ostali svatko pri svojim tvrdnjama pa je ročište odgođeno dok HT u arhivima ne provjeri je li im na kraju Sabor ipak platio 1496 kuna, na koliko se u međuvremenu dug popeo s početnih 509 kuna

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka BebićPredsjednik Hrvatskog sabora Luka BebićNajveći domaći telekom operater HT nema milosti za klijente koji ne plaćaju račune, a čini se kako u toj kompaniji ne rade razliku između malih potrošača i državnih institucija.

HT je tako zbog duga od 509 kuna pokrenuo i ovršni postupak protiv države jer Sabor nije platio telekomunikacijske usluge za četiri mjeseca potkraj 2005. i 2006., a spor još nije sudski okončan dok se ne ustanovi je li Sabor na kraju ipak podmirio dug, doznaje Večernji list.

Rješenje o ovrsi protiv države doneseno je u siječnju 2007., no općinsko državno odvjetništvo koje zastupa Sabor podnijelo je prigovor pozivajući se i na to kako nema dokaza da je Sabor vlasnik telefonske linije u Palmotićevoj 24.

Sabor je ipak dijelom podmirio dug, pa je platio HT-u 170 kuna sudskih troškova i 119 kuna duga na ime glavnice. No odvjetnik HT-a zatražio je nastavak ovrhe za preostalih 390 kuna duga te zbog 212 kuna kamata.

Lani u ožujku zagrebački Općinski građanski sud izvan je snage stavio rješenje o ovrsi pa je spor s obzirom na prigovore tužiteljstva nastavljen.

U srpnju su se pravni zastupnici države i HT-a opet našli u sudnici i ostali svatko pri svojim tvrdnjama pa je ročište odgođeno dok HT u arhivima ne provjeri je li im na kraju Sabor ipak platio 1496 kuna, na koliko se u međuvremenu dug popeo s početnih 509 kuna.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika