19.07.2010. / 08:06

Autor: Nacionalova redakcija

Velika potražnja za Atlantic grupu: Tedeschi za nove dionice uplatio 36 milijuna eura

Na temelju neslužbenih informacija da je za dokapitalizaciju vladao velik interes, te da tek dva do tri postojeća ulagatelja nisu iskoristila pravo upisa do maksimuma, procjenjuje se da je za upis u drugom krugu ostalo između 25 i 30 milijuna eura novih dionica

Emil TedeschiEmil TedeschiIako pri upisu novih dionica Atlantic Grupe nije iskoristio maksimum koji je mogao, s obzirom na postojeći udjel u Atlanticu (52 posto), Večernji list neslužbeno doznaje da je predsjednik Uprave Emil Tedeschi za nove dionice uplatio oko 36 milijuna eura.

U četvrak je zaključena prva faza dokapitalizacije Atlantica ukupno vrijedne 83 milijuna eura, u kojoj je sudjelovalo 15 dioničara s pravom upisa novih dionica razmjerno postojećem udjelu u vlasništvu.

U subotu je započeo drugi krug u kojem su preostale dionice ponuđene na upis Europskoj banci za obnovu i razvoj te njemačkoj investicijskoj banci DEG.

No, s obzirom da je konačne rezultate dokapitalizacije Atlantic odlučio objaviti tek kada se ona zaključi, na temelju neslužbenih informacija da je za dokapitalizaciju vladao velik interes, te da tek dva do tri postojeća ulagatelja nisu iskoristila pravo upisa do maksimuma, procjenjuje se da je za upis u drugom krugu ostalo između 25 i 30 milijuna eura novih dionica.

Maksimalni iznos kojeg, odlukom Upravnog vijeća EBRD može uložiti u dionice je 30 milijuna eura, a ako bi na kraju zaista i dobio toliko dionica, EBRD-ov budući udio u vlasništvu Atlantica bio bi do 10 posto.

Zanimljivo kako je DEG imao pravo sudjelovanja i u prvom krugu, ali je između te banke i EBRD-a vladala prava jagma tko će upisati više u drugom krugu, piše Večernji list. Na kraju će upravo o toj raspodjeli, za koju uplata mora biti realizirana u utorak, ovisiti i nova konačna dionička struktura Atlantic Grupe.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika