19.07.2010. / 13:43

Autor: Nacionalova redakcija

Kosor: Tadić je dobrodošao u Vukovar, ali očekujemo uhićenja Mladića i Hadžića

"To bi svakako bilo dobro i Tadić je u Vukovar dobrodošao, ali mi u Hrvatskoj očekujemo da Mladić i Hadžić budu uhićeni i dovedeni pred lice pravde. To je važno s aspekta života i budućnosti na ovim prostorima", naznačila je premijerka

Jadranka Kosor i Boris TadićJadranka Kosor i Boris Tadić"Posjet predsjednika Josipovića Srbiji još nije završen, a nadam se da ću se, kad bude završen, s predsjednikom naći i o njegovu posjetu Srbiji dodatno razgovarati. Predsjednik Josipović ima našu podršku u potpori koju daje našim susjedima u njihovu putu prema Europi", rekla je predsjednica Vlade Jadranka Kosor za svoga današnjeg boravka u Poreču.

Govoreći o eventualnoj posjeti Borisa Tadića Vukovaru kazala je i da u kontekstu suradnje s Međunarodnim sudom za ratne zločine očekuje konačno uhićenje i dovođenje pred lice pravde zločinaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Međutim, Kosor je pozitivnim riječima ocijenila mogući Tadićev posjet Vukovaru.

"To bi svakako bilo dobro i Tadić je u Vukovar dobrodošao, ali mi u Hrvatskoj očekujemo da Mladić i Hadžić budu uhićeni i dovedeni pred lice pravde. To je važno s aspekta života i budućnosti na ovim prostorima", naznačila je premijerka.

Predsjednica Vlade u Poreču se susrela s gradonačelnicima istarskih gradova, županom Ivanom Jakovčićem i njegovim suradnicima te predstavnicima Turističke zajednice Istre, a razgovaralo se ponajviše o turizmu i projektu Brijuni-Rivijera.

"Već ovog tjedna na sjednici Vlade donijet ćemo odluke kojima će započeti novi proces u realizaciji tog projekta, koji ima izuzetan značaj ne samo za Istru, već i za Hrvatsku. Dogovorili smo se da moramo biti brži u njegovoj realizaciji i zbog Brijuni-Rivijere ovog će rujna ponovno doći u Istru", ustvrdila je premijerka.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika