19.07.2010. / 14:46

Autor: Nacionalova redakcija

Mesić: Sanader je tražio da se sastanemo, ali se više nije javio

Mesić smatra da hrvatska javnost mora znati tko je predao (a ne prodao) Inu mađarskom MOL-u

Bivši premijer Ivo Sanader i bivši predsjednik Stjepan MesićBivši premijer Ivo Sanader i bivši predsjednik Stjepan MesićBivši predsjednik Stjepan Mesić i dalje inzistira da mu nadležne državne institucije odgovore na pitanja vezana uz pozadinu slučaja Ina. Kako piše T-portal, Mesić smatra da hrvatska javnost mora znati tko je predao (a ne prodao) Inu mađarskom MOL-u. Nekadašnji predsjednik podsjeća da je još za vrijeme mandata tražio odgovore na četiri pitanja:

"Moramo konačno doznati odgovore na ključna pitanja: kad je donesena odluka da se MOL-u predaju, a ne prodaju upravljačka prava nad Inom; tko je uistinu u ime Hrvatske vodio pregovore s MOL-om; koji dan su pregovori vođeni i tko je odlučio da se u njih ide i koliko je to koštalo?", rekao je Mesić, dodajući kako je Vlada Ivice Račana 'skupo prodala dio Ine, a Vlada Ive Sanadera predala Inu MOL-u bez kune'. Uz to, Mesiću je neprihvatljiva dosadašnja tvrdnja da je ugovor o predaji Ine MOL-u sastavila 'odvjetnička kancelarija', obzirom da smatra kako su u takvo nešto morali biti uključeni energetičari, stručnjaci za korporativne odnose, međunarodni pravnici, stručnjaci za obavezno i stvarno pravo.

Mesić je otkrio kako se sa Sanaderom nakon dosta vremena slučajno susreo u jednom restoranu. Kaže da su se pozdravili i da ga je nakon toga Sanader pitao da se sastanu. Mesić kaže da je pristao, ali dodaje da se Sanader nakon toga više nije javljao.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 19.07.10. 18:13

ovaj izlapljeli komunjarski tajkun mora nesto laprdati jer nije bio jedan dan u novinama pa mu to strasno smeta.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika