19.07.2010. / 15:05

Autor: Nacionalova redakcija

Gužva u Piranu: Slovenci naručili drugi ratni brod, topovnjaču Triglav

Brod Triglav proizvodi brodogradilište Almaz u Sankt Peterburgu, a kada se završi bit će dugačak 49 metara, a širok 9,2 metra. Triglav će biti opremeljen s jednim topom, dva mitraljeza, protubrodskim i protuzračnim raketnim sustavom, te raketama za protuzračnu obranu

Ratni brod tipa 'Svetlyak' kakv će uskoro patrolirati Piranskim zaljevom (Foto: almaz.spb.ru)Ratni brod tipa 'Svetlyak' kakv će uskoro patrolirati Piranskim zaljevom (Foto: almaz.spb.ru)Slovenija bi uskoro mogla za sto posto pojačati svoju flotu ratne mornarice, te će uz jedan patrolni brod dužine 25 metara dobiti i novi veći 49-metarski brod.

Naime, portal RTV Slovenije piše kako je slovenska ministrica obrane Ljubica Jelušić otišla u Sankt Peteburg gdje će sudjelovati na svečanosti u sklopu koje će se potpisati ugovor u preuzimanju topovnjače. Slovenci su inače novom brodu u sastavu svoje flote već dali ime, pa će patrolnom brodu Ankaran u budućnosti u slovenskom moru društvo raditi - Triglav.

Vrijednost ugovora za ovaj brod iznosi 35 milijuna dolara, ali Slovenci za njega neće platiti niti centa budući da će ga Rusi isporučiti kao dio otplate klirinškog duga. Podsjetimo, sličnu stvar Rusi su napravili s Hrvatskom kojoj su klirinški dug vratili isporukom vojnih helikoptera.

Brod Triglav proizvodi brodogradilište Almaz u Sankt Peterburgu, a kada se završi bit će dugačak 49 metara, a širok 9,2 metra. Triglav će biti opremeljen s jednim topom, dva mitraljeza, protubrodskim i protuzračnim raketnim sustavom, te raketama za protuzračnu obranu.

O Triglavu će se brinuti četiri časnika i dvadesetak podčasnika i mornara, a na njemu će se i školovati učenici pomorske škole i studenti pomorskog fakulteta.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 19.07.10. 22:08

A gdje ga imaju namieru vezivati, da ne pitam gdje ce ploviti?


registracija
30/12/08

csiki, 20.07.10. 16:04

Na Jadranu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika