21.07.2010. / 14:35

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

D. Kosor: Zrilić isključen iz stranke; većina članova u Zadru ostaje u HSLS-u

Većina HSLS-ovih županijskih vijećnika u Zadru ostaje u stranci, kao i većina stranačkih ogranaka, ustvrdio je Kosor, koji ne očekuje daljnje osipanje članstva, nego, dapače, tvrdi da se u stranku posljednjih dana uključilo više od 500 novih članova, posebno onih s nezavisnih lista

Darinko Kosor (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Darinko Kosor (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Statutarna komisija HSLS-a potvrdila je danas odluku stranačkog Predsjedništva o isključenju iz stranke bivšeg potpredsjednika Stanka Zrilića, izvijestio je predsjednik stranke Darinko Kosor, na današnjoj konferenciji za novinare, kojom je reagirao na Zrilićevu raniju konferenciju u Zadru.

Kosor je demantirao Zrilićeve tvrdnje da su potpredsjednica vlade Đurđa Adlešič, zastupnici Ivan Čehok i Anton Korušec te drugi dužnosnici izbačeni iz stranke, ustvrdivši da su svi oni iz stranke otišli svojevoljno, a svoju je tvrdnju potkrijepio i faksimilima ispisnica spomenutih dužnosnika.

Zrilić jedini isključen

"Neistina je da su oni isključeni iz stranke. Nitko ih nije isključio, nego su se ispisali samoinicijativno. Isključen je jedino Zrilić", rekao je Kosor.

Adlešič i Čehoka još je jednom nazvao foteljašima, ustvrdivši da potpredsjednica vlade jest podnijela ostavku na svoju dužnost, ali da vlada tu ostavku još nije prihvatila, a uvjeren je da ni neće.

"Kao što je rekla Jadranka Kosor, ona odlazi da bi ostala. Kad netko traži da bude savjetnik Predsjednika da bi ostao u stranci, što je to nego foteljaštvo", rekao je Darinko Kosor, te dodao i "da nitko ne može povjerovati da Čehok uz HDZ ostaje zbog EU".

HSLS se ne trga za mandate

Podsjetio je i da su ti dužnosnici svoje saborske mandate osvojili na listi HSLS-a, te rekao da bi bilo pošteno da ih stranci i vrate, iako se, kaže, HSLS ne trga za te mandate.

Demantirao je i Zrilićevu tvrdnju o masovnim izlascima iz HSLS-a u Zadru i Zadarskoj županiji. Kosor tvrdi da je jučer stranku napustilo 30-ak članova iz županijske organizacije u Zadru i 30-ak u Bjelovaru.

Većina HSLS-ovih županijskih vijećnika u Zadru ostaje u stranci, kao i većina stranačkih ogranaka, ustvrdio je Kosor, koji ne očekuje daljnje osipanje članstva, nego, dapače, tvrdi da se u stranku posljednjih dana uključilo više od 500 novih članova, posebno onih s nezavisnih lista.

'Odluka o izlasku iz koalicije je dobra'

"Prije 15 minuta pričao sam s jednim našim županijskim vijećnikom u Zadru, koji je ostao čvrsti član stranke, a u središnjicu se javilo i 50-ak onih koji su se u posljednjih 10 godina pacifizirali u stranci, jer ih je Zrilić šikanirao", ustvrdio je Kosor, dodajući da se "zadarski HSLS vraća svojim liberalnim korijenima".

Istaknuo je da su svi HSLS-ovi vijećnici u Varaždinu ostali u stranci.

Na Zrilićev poziv da ga se smjeni s čela stranke, Kosor je podsjetio da je vodstvo stranke legitimno izabrano na stranačkim izborima te da je idući izborni sabor HSLS-a za tri godine.

Na tvrdnju da su se "izbačeni" dužnosnici spremni vratiti u stranku ako Kosor ode s njezina čela, Kosor je kazao kako svatko ima pravo od matičnih ogranaka zatražiti ponovno učlanjenje, no kad je riječ o Zriliću, napominje da je on iz stranke izbačen te da se, po Statutu HSLS-a, u nju može vratiti tek za dvije godine.

Odluku o izlasku HSLS-a iz vladajuće koalicije Kosor i dalje smatra dobrom.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika