22.07.2010. / 07:22

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kalmeta demantira Milinovića: Nije se razgovaralo o smanjenju plaća i mirovina

Milinović to nije rekao kao službeni stav ni njegov niti vladin, jer, ponavljam, o tome nismo razgovarali ni na vladi niti na stranci, rekao je Kalmeta

Božidar KalmetaBožidar KalmetaMinistar mora, prometa i infrasturkture Božidar Kalmeta rekao je jučer navečer u Dnevniku 3 HTV-a da nisu nikad, ni na Vladi ni u stranici (HDZ) raspravljali o rezanju mirovina i plaća u javnom sektoru za čak 15 posto na jesen.

"To nije točno, mi nikad o tome nismo raspravljali ni na Vladi ni stranci, tako da o tome ne mogu govoriti", kazao je Kalmeta.

Na novinarsku napomenu kako je potpredsjednik vlade Darko Milinović nešto slično izjavio za Globus, Kalmeta je kazao da je Milinović na pitanje novinara što bi to moglo značiti naveo čitav niz primjera.

Ali, on to nije rekao kao službeni stav ni njegov niti vladin, jer, ponavljam, o tome nismo razgovarali ni na vladi niti na stranci, rekao je Kalmeta.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever koji je također bio gost u Dnevniku 3 kazao je da će se, ako se krene u rezanje plaća, materijalna prava zaposlenih i prava umirovljenika, sindikati morati objediniti i na to zajednički odgovoriti, jednako kao i ako se krene u radikalnije rezove u sustavu zdravstva i u mirovinskom sustavu.

"Premalo imamo da bi smo se imali još čega odreći", zaključio je Sever.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 23.07.10. 03:36

Nesporazum pijevaca u Jacinom kokosinjcu...Boze dragi, ne znas koji je veci muljator - onaj koji je rekao ili ovaj koji demantira!?


registracija
27/6/10

Pirimir, 23.07.10. 09:04

Smanjenje plaća i mirovina bi bilo pogreška . Druge zemlje ne idu na to rješenje već idu na zamrzavanje plaća i mirovina . U Srbiji su mirovine već 3 godine u paru iste .Smanjenjem plaća i mirovina smanjuje se i potrošnja a smanjenjem potrošnje smanjuje se i gospodarska aktivnost .A baš povećanje gospodarske aktivnosti je ključan problem Hrvatske . Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja će imati negativne stope po svim godišnjim ekonomskim pokazateljima . Ako ne bude para onda dio plaće ljudima se može isplatiti u vrijednosnim papirima (dionica , mjenica , obveznica itd. ) . Stvar je trgovca da li će taj papir primiti ili odbiti da primi . A donosilac tog papira može u najgorem slučaju to naplatiti za godinu dvije .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika