22.07.2010. / 13:03

Autor: Nacionalova redakcija

Polančec na slobodi: Bivši potpredsjednik Vlade izlazi iz Remetinca

Jučer je potvrđena prva optužnica protiv Damira Polančeca. Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvatilo je dokaze USKOK-a koji Polančeca terete da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državnog proračuna isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu studiju

Damir PolančecDamir PolančecBivši potrpedsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec danas bi trebao izaći iz remetinačkog pritvora.

Portal Dnevnik.hr doznaje da se danas u 14 sati, na Županijskom sudu u Zagrebu, odlučuje o pritvoru Damira Polančeca, a u USKOK-u im je potvrđeno da će njihov prijedlog biti da se bivšeg potpredsjednika Vlade pusti, stoga više nema razloga za njegov pritvor budući da su ispitani svi svjedoci u slučaju HEP u kojem se Polančec, Ivan Mravk i Ivan Koštan sumnjiče da su oštetili tu tvrtku za 600 milijuna kuna.

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo izjavio je za Hrvatski radio da bi prema stanju spisa Polančec treba izaći iz zatvora za nekoliko sati. Smatra da je od jučer predvečer u nelegalnom pritvoru jer su tada ispitani zadnji svjedoci.

"Ako ne bude novih svjedoka Polančec bi morao izaći", rekao je Nobilo.

Polančec je u pritvoru još samo zbog slučaja malverzacija u HEP-u i TLM-u, jer su mu drugi pritvori, poput onog za Podravku, već ranije ukinuti. Nakon odluke Županijskog suda Polančec će na slobodi biti za nekoliko sati. U istražnom se zatvoru Polančec nalazi još od kraja ožujka.

Jučer je potvrđena prva optužnica protiv Damira Polančeca. Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvatilo je dokaze USKOK-a koji Polančeca terete da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državnog proračuna isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu studiju.

USKOK predlaže da se iz istražnog zatvora pusti i čelnik šibenskog TLM-a Ivan Koštan, ali ne i bivši direktor HEP-a Ivan Mravak, također osumnjičen za nezakonitosti u HEP-u "teške" oko 600 milijuna kuna, to jest prodaju struje po višestruko nižoj cijeni mostarskom Aluminiju putem TLM-a.

USKOK ga želi zadržati u zatvoru, također zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali zbog drugog slučaja, odnosno istrage u kojoj je osumnjičen za pokušaj zlouporabe i primanje mita u vezi s ugovorima za radove na sisačkoj termoelektrani i zagrebačkoj toplani.

U tom su slučaju osumnjičeni i HEP-ov direktor proizvodnje Petar Čubelić te predsjednici nadzornog i upravnog odbora tvrtke Monting PiM Ljubo Bušić i Anto Matić. USKOK sumnja da je Mravak od njih trebao primiti dva milijuna eura mita, no to se nije dogodilo jer su u HEP-u već počele istrage, a Mravak je završio u zatvoru.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
8/4/08

starakajla, 22.07.10. 15:28

Ljudi moji da li je to moguće???????????????????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika