22.07.2010. / 16:16

Autor: Nacionalova redakcija

Pretjerano zaduživanje ugrožava održivo poslovanje i održivi razvoj Hrvatske

Nova zaduženja trebalo bi usmjeriti na ulaganja u zaštitu okoliša, izgradnju energetskih postrojenja i infrastrukture i razvoj transporta. Vlada bi također trebala u što kraćem roku završiti započete projekte i stvoriti uvjete za pokretanje novih, već pripremljenih projekata

Trpimir RenićTrpimir RenićVodstvo Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) na današnjoj je konferenciju za novinare ocijenilo da nova zaduživanja ugrožavaju održivi razvoj Hrvatske.

Koncept održivog razvoja podrazumijeva ravnotežu ekonomske, okolišne i društvene sastavnice. U Hrvatskoj je u ovom trenutku najviše ugrožena upravo ekonomska sastavnica održivog razvoja, rečeno je.

"Pozivamo Vladu da se, umjesto za opću potrošnju, zadužuje radi nastavka javnih radova kroz izgradnju infrastrukture koja je neophodna za razvoj naše zemlje. Nova zaduženja trebalo bi usmjeriti na ulaganja u zaštitu okoliša, izgradnju energetskih postrojenja i infrastrukture i razvoj transporta. Vlada bi također trebala u što kraćem roku završiti započete projekte i stvoriti uvjete za pokretanje novih, već pripremljenih projekata", izjavio je Trpimir Renić, predsjednik upravnog vijeća HR PSOR-a i predsjednik Uprave Cemex Hrvatske.

Dopredsjednik upravnog vijeća HR PSOR-a i predsjednik Uprave Elektro-Kontakta Vladimir Ferdelji ocijenio je kako "trenutne politike neće dovesti do pokretanja gospodarskih aktivnosti jer se njima nameću dodatna opterećenja na već izrazito opterećeno gospodarstvo, a dodatna zaduženja koriste isključivo za servisiranje troškova umjesto za pokretanje novih investicija".

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika