24.07.2010. / 09:04

Autor: Hina

Izvedbom Shakespearove "Oluje" kazalište Ulysses započelo 10. sezonu

U liku Prospera, prognanoga milanskog vojvode zatočena na neznanom otoku s mladom kćeri, a kojega je tumačio Rade Šerbedžija, Shakespeare je ispisao jedan od svojih najkompleksnijih i po svojoj prilici najautobiografskijih likova

Rade ŠerbedžijaRade ŠerbedžijaPremijernom izvedbom predstave "Oluja" Williama Shakespearea sinoć održano u tvrđavi Minor na malom Brijunu, svoju desetu sezonu započelo je kazalište Ulysses.

"Oluja" je zadnji Shakespeareov rad, često smatran svojevrsnim testamentom, a riječ je zapravo o priči o roditeljskoj ljubavi, izdaji, osveti i suočavanju s počinjenim zločinima te iznad svega priči o oprostu.

U liku Prospera, prognanoga milanskog vojvode zatočena na neznanom otoku s mladom kćeri, a kojega je tumačio Rade Šerbedžija, Shakespeare je ispisao jedan od svojih najkompleksnijih i po svojoj prilici najautobiografskijih likova.

Redateljica predstave je Lenka Udovički, a u predstavi su uz Šerbedžiju još "igrali" Žarko Radić u ulozi napuljskog kralja Alonza, Krunoslav Klabučar, Alen Liverić, Filip Križan, Dušan Gojić, Tomislav Krstanović, Nebojša Gligovac, Nina Šerbedžija i drugi.

Nakon večerašnje premijere predstava će biti prikazivana još od 24. srpnja do 1. kolovoza te od 6. do 8. kolovoza. Zbog vremenskih neprilika, odnosno jake kiše i olujna vjetra večeras je predstava na Brijunima prekinuta na dvadeset minuta te potom nastavljena.

Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika