25.07.2010. / 15:22

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor se susrela s Peresom: 'Hrvatska politika najdublje osuđuje holokaust'

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i izraelski predsjednik Shimon Peres suglasni da je dobre političke odnose dviju zemalja potrebno obogatiti jačanjem gospodarske suradnje.

Jadranka Kosor i Shimon Peres (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Jadranka Kosor i Shimon Peres (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i izraelski predsjednik Shimon Peres suglasni da je dobre političke odnose dviju zemalja potrebno obogatiti jačanjem gospodarske suradnje.

Kako se navodi u priopćenju vlade objavljenom po završetku sastanka Kosor i Peresa u Banskim dvorima u nedjelju, hrvatska je premijerka naglasila da RH smatra Izrael vrijednim prijateljem i ostat će predana daljnjem razvoju hrvatsko-izraelskog partnerstva i dijaloga.

Područje u kojem je potrebno poboljšati suradnju jesu gospodarski odnosi, rekla je Kosor i u tom kontekstu najavila svoj predstojeći posjet Državi Izrael na poziv premijera Benjamina Netanyahua.

Premijerka je istaknula da je Hrvatska otvorena izraelskim ulagačima i izrazila uvjerenost da će se povećati izraelske investicije u Hrvatsku.

Također, kazala je da moguću suradnju dviju zemalja vidi u području poljoprivrede i dodala da bi Hrvatskoj bilo dragocjeno izraelsko iskustvo u navodnjavanju.

Razgovaralo se i o drugim područjima suradnje u znanosti, kulturi i industriji visoke tehnologije.

Premijerka Kosor posebno je spomenula turizam, kao važnu gospodarsku granu i tom prilikom pozvala izraelske turiste u Hrvatsku.

Peres je naglasio postojanje velike zainteresiranosti za izraelske investicije u Hrvatskoj. Istaknuo je da budućnost ovisi o ulaganju u znanost, te je izvijestio premijerku Kosor o investicijama koje se u tom smislu razvijaju u Izraelu. Također je pozvao hrvatsku stranu da se uključi u te projekte. Naglasio je kako je impresioniran s onim što je vidio u Hrvatskoj i potencijalom za razvoj bilateralnih odnosa.

Tijekom sastanka Jadranka Kosor izrazila je potpunu privrženost Republike Hrvatske politici koja najdublje osuđuje holokaust i istovremeno radi na edukaciji novih naraštaja da se takva tragedija više nikada ne dogodi. Shimon Peres zahvalio je na svemu što Vlada Republike Hrvatske čini na tom području, zaključuje se u priopćenju.

Sastankom s hrvatskom premijerkom Shimon Peres završio je svoj službeni posjet Hrvatskoj. U petak je razgovarao s predsjednikom države Ivom Josipovićem, a u nedjelju ujutro posjetio spomen područje u Jasenovcu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 25.07.10. 16:05

PERES JE SIGURNO OBECAO KOSORKI- DA CE POSJETITI I ONE ZIDOVE KOJI SU PALI ZA NDH--A BILO IH JE PODOSTA..........


registracija
16/6/10

nosonja, 25.07.10. 16:57

"Tijekom sastanka Jadranka Kosor izrazila je potpunu privrženost Republike Hrvatske politici koja najdublje osuđuje holokaust i istovremeno radi na edukaciji novih naraštaja da se takva tragedija više nikada ne dogodi."
Kad će već jednom proraditi pravna država u Hrvata i pozatvarati fašističke smradove i govna kao što je taj Ivandija.
Ne mislim samo na ovaj "komentar" već na bezbroj njegovih fašističkih laprdanja.


registracija
12/7/10

Ivandija, 25.07.10. 18:25

NOSONJA -NEZOVES SE TI UZALUDNOSONJA---TURAS NOS U SVACIJU GUZICU,hahahaahahhah


registracija
16/6/10

nosonja, 26.07.10. 07:44

Eto,to je tvoj domet.Drago mi je da si to napisao, pa da ljudi vide koji su intelektualni dometi jednog bijednog Fašiste.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika