26.07.2010. / 12:58

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Njemačka zasad bez komentara o skandalu namještanja utakmica u Hrvatskoj

On je napomenuo da će javnost biti pravovremeno obaviještena o najnovijem razvoju događaja u razotkrivanju međunarodnog kladiončkog skandala ali da se "trenutno nema što reći"

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić također se spominje u kontekstu namještanja utakmicaSportski direktor Dinama Zoran Mamić također se spominje u kontekstu namještanja utakmicaNjemačko Državno odvjetništvo u Bochumu, koje vodi istragu u slučaju manipulacija nogometnih utakmica, odbilo je u ponedjeljak potvrditi ili demantirati napise hrvatskih medija po kojima se sumnja u manipulaciju prve finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa 2009. između Dinama i Hajduka koja je završila pobjedom Dinama od 3-0, te da je iz tog razloga na saslušanju Bochumu boravio i sportski direktor Dinama Zoran Mamić. "Mi samo možemo potvrditi da u sklopu sveobuhvatne istrage surađujemo s vlastima mnogih zemalja i to je sve što u uvom trenutku možemo reći", rekao je za Hinu vrhovni državni tužitelj Bernd Bienossek.

On je napomenuo da će javnost biti pravovremeno obaviještena o najnovijem razvoju događaja u razotkrivanju međunarodnog kladiončkog skandala ali da se "trenutno nema što reći". Od priopćenja o izbijanju novog skandala u studenom prošle godine, Državno odvjetništvo u Bochumu, koje je unutar Njemačke specijalizirano za istrage većeg obima na području gospodarskog kriminala, je izdalo samo jedno priopćenje, i to prije dva tjedna, u kojem obaviještava o napredovanju istrage i broju osumnjičenih.

U svom današnjem broju "Sportske novosti" su objavile kako su Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, suci i mafija namjestili prvu finalnu utakmicu Kupa u kojoj je 13. svibnja prošle godine Dinamo pobijedio Hajduk sa 3-0. Utakmicu je sudio Bruno Marić koji je u prvom poluvremenu isključio dva igrača Hajduka i dosudio kazneni udarac za Dinamo. U vezu sa slučajem dovodi se Hrvat iz Njemačke Ante Šapina, koji je već bio umiješan u nekoliko afera vezanih za namještanje utakmica, a koji je navodno na utakmici Dinama i Hajduka zaradio 1,4 milijuna eura.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika