26.07.2010. / 15:18

Autor: Nacionalova redakcija

Fantasyland ide dalje: Ruski partner spreman uložiti 200 milijuna eura u projekt

Ovo je vjerojatno prva gospodarska suradnja nastala na temeljima Sporazuma o gospodarskoj i znanstvenoj suradnji između Hrvatske i Ruske federacije

Vodeni park Fantasyland trebao bi se izgraditi na prostoru kupališta Šmidhen kraj SamoboraVodeni park Fantasyland trebao bi se izgraditi na prostoru kupališta Šmidhen kraj SamoboraProjekt Fantasyland, prema kojem bi se u Samoboru, na prostoru Šmidhena, trebao izgraditi vodeni park, hotel, zabavni park te razni drugi sportski i ugostiteljski objekti dobio je novog partnera, koji je u ovaj turističko-rekreativni projekt spreman uložiti 200 milijuna eura.

Čak 35 milijuna eura bit će isplaćeno u roku 3 do 5 dana od potpisivanja ugovora o investiranju, koji slijedi nakon već potpisanog Memoranduma o razumijevanju.

Riječ je o ruskoj tvrtci za investiranje koja je osnovana s ciljem akumulacije novčanih sredstava od ruskih i inozemnih izvora za ulaganja u razne projekte, među ostalim i na području turizma i rekreacije. Financijska sredstva osigurat će jedna od vodećih ruskih banaka, a jamstva osiguravaju i najuglednije zapadnoeuropske i američke banke.

Ovo je vjerojatno prva gospodarska suradnja nastala na temeljima Sporazuma o gospodarskoj i znanstvenoj suradnji između Hrvatske i Ruske federacije, koji su potpisali Vladimir Putin i Jadranka Kosor.

Investitor je prepoznao kvalitetu i prednosti gospodarsko-turističkog projekta Fantasyland koji je ovime dobio respektabilnog partnera i stabilno i kontinuirano financiranje u uvjetima kada je to globalan izazov za svaku tvrtku.

Tvrtka Fantazija projekt je do sada ispunila sve zakonske i ugovorne obveze, što je potvrdilo i Izvješće o reviziji ulaganja i ispunjenju ugovornih obveza koje je zatražio i dobio Hrvatski fond za privatizaciju. Zajedno sa novim partnerom u najkraćem mogućem roku ćemo dovršiti ovaj projekt, otvoriti 800 novih radnih mjesta u trenucima kada ona samo nestaju te obogatiti turističku ponudu Hrvatske i omogućiti ubrzani razvoj lokalne zajednice u svim segmentima.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika