26.07.2010. / 15:40

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Raspjevani ministar Milinović: 'Croatio... Umorna si, samo mi ne plači'

Ponosim se i Primorsko-goranskom županijom i njezinim doprinosom obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, što se posebno odnosi na 128. i 111. brigadu HV-a, rekao je Milinović, dodavši da treba hrabro ustrajati i u krizi te kako 2010. neće biti ništa lakša od 2009.

Darko Milinović s klapom Grobnik (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)Darko Milinović s klapom Grobnik (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)Potpredsjednik vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorio je danas u u središtu Rijeke novouređenu zgradu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, rekonstrukcija kojih je, zajedno sa suvremenom opremom i namještajem, stajala oko 28 milijuna kuna.

Prije no što je simbolično prerezao vrpcu, Darko Milinović se pridružio klapi Grobnik i otpjevao 'Croatio iz duše te ljubim', pa je okupljenima u svom govoru citirajući stih pjesme 'Croatio... Umorna si, samo mi ne plači' poručio da nema razloga plakati bez obzira na teško vrijeme. 'Kada Hrvatsku guramo svi zajedno u istom smjeru, onda nema toga što Hrvatska ne može ostvariti', rekao je raspjevani ministar, pa odmah upozorio da 'ova godina neće biti ništa lakša nego prethodna'.

"Područni ured HZZO-a, koji u zadnje dvije godine ostvaruje najbolje rezultate u Hrvatskoj, i Klinika za ortopediju, koja posluje bez gubitaka, ponos su Hrvatske, a KBC je perjanica hrvatskog zdravstva. Pošto je pokretanjem Centra za dijalizu gotova prva faza izgradnje novog KBC-a, sad počinjemo pribavljati građevnu dozvolu za drugu fazu, koja obuhvaća tehnološki centar, pedijatriju i ginekologiju", kazao je Milinović

Ponosim se i Primorsko-goranskom županijom i njezinim doprinosom obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, što se posebno odnosi na 128. i 111. brigadu HV-a, rekao je, dodavši da treba hrabro ustrajati i u krizi te kako 2010. neće biti ništa lakša od 2009.

Ravnatelj HZZO-a Tihomir Strizirep naglasio je kako je obnova zgrade na Slogin kuli najveća investicija u povijesti HZZO-a te da na sličan zahvat čekaju i uredi u Splitu, Zagrebu i Osijeku.

Voditelj Područnog ureda HZZO-a Fedor Dorčić iznio je tehničke podatke o obnovi trokatnice koju je financirala vlada, u rekonstrukciju koje je, zajedno sa suvremenom opremom i namještajem, uloženo oko 28 milijuna kuna. Dvadeset je milijuna kuna stajala obnova HZZO-ove zgrade, a pet milijuna kuna HZMO-ove prostorije.

U nešto više od godine dana na 3555 četvornih metara prostora zamijenjene su električne, vodovodne i kanalizacijske instalacije, postavljena je nova klimatizacija, dizala za osobe s invaliditetom, a u potpunosti je obnovljen i vanjski dio zgrade - pročelje i krov.

Nakon obilaska zgrade potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji HZZO-a i Medicinskog fakulteta u Rijeci. Ugovor fakultetu, uz dosadašnju obrazovnu i istraživačku, omogućuje i zdravstvenu djelatnost. Ugovor su potpisali Tihomir Strizirep u ime HZZO-a i Alan Šustić, dekan medicinskog fakulteta.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 26.07.10. 20:32

optpjevao si ti svoje lički medvjedu


registracija
7/2/10

crvenoperka, 14.08.10. 12:27

JOŠ MALO LIČKI MEDVEDU PJEVAT ĆEŠ U REMETINCU, AKO NE PRIJE SIGURNO ĆEŠ POSLIJE IZBORA LOPOV HDZ-ovski.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika