27.07.2010. / 10:02

Autor: Nacionalova redakcija

Nacional: Pod istragom Uefe i utakmica Dinama protiv Timisoare

Nacionalov izvor tvrdi da su Dinamovi čelnici utjecali na neke igrače da klub potkraj utakmice izgubi, što se i dogodilo. Navodno su istražitelji Uefe rekonstruirali telefonske razgovore nekih čelnika Dinama s osobama u inozemstvu, koje su se potom kladile u Aziji na poraz Dinama

Čelnik nogometnog kluba Dinamo u ponedjeljak je održao izrazito neugodnu presicu iznerviran pisanjem medija o namještanju utkamicaČelnik nogometnog kluba Dinamo u ponedjeljak je održao izrazito neugodnu presicu iznerviran pisanjem medija o namještanju utkamicaPod istragom su najmanje dvije utakmice koje je zagrebački nogometni klub Dinamo odigrao u europskim nogometnim natjecanjima, doznao je Nacional od upućenih inozemnih izvora bliskih Uefi, one koje je igrao protiv rumunjske Timisoare i engleskog Arsenala.

Njemačka policija raspolaže indicijama da su dužnosnici nogometnog kluba Dinamo utjecali na neke igrače kluba da odigraju slabo kako bi Dinamo izgubio te utakmice. To je za Nacional ispričala osoba koja u kladioničarskoj aferi surađuje s njemačkom policijom i istražiteljima Uefe. Dinamo je protiv rumunjske Timisoare igrao utakmicu posljednjeg kola zimskog dijela Europske lige u prosincu 2009.

Uoči tog kola još se uvijek mogao plasirati u proljetni nastavak Europske lige, ali morao je pobijediti Timisoaru, a usto je i nizozemski klub Ajax morao pobijediti belgijski klub Anderlecht. Da je Anderlecht pobijedio Ajax u gostima, a Dinamo Timisoaru u Zagrebu, Dinamu ta pobjeda ništa ne bi značila.

Problem je za Dinamo bio taj što je Ajax već uoči tog kola i teoretski osigurao prolaz u daljnje natjecanje, pa nije tu utakmicu protiv Anderlechta odigrao u najjačem sastavu. Anderlecht je s lakoćom pobijedio Ajax u gostima s 3:0. Dinamo je protiv Timisoare igrao potpuno ravnopravno, ali je utakmicu izgubio u zadnjih 20-ak minuta, kad je već bilo jasno da će ispasti iz daljnjeg natjecanja čak ako i pobijedi.

Nacionalov izvor tvrdi da su Dinamovi čelnici utjecali na neke igrače da klub potkraj utakmice izgubi, što se i dogodilo. Navodno su istražitelji Uefe rekonstruirali telefonske razgovore nekih čelnika Dinama s osobama u inozemstvu, koje su se potom kladile u Aziji na poraz Dinama.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izadanju Nacionala

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 27.07.10. 11:20

e maminho jesi kmetina i sirovina. nimalo respecta prema javnosti. sram bi ga trebalo biti sa taqvim vokabularom...
bitch


registracija
24/4/10

fiorano, 27.07.10. 22:30

bravo Mamiću tako i treba razgovarati u ovoj zemlji.kad ti dokažu nešto nek te osude a ne godinama blebeću a konkretno....ništa.Ti si faca htjela bih te upoznati


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika