28.07.2010. / 19:40

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

U nesreći pakistanskog aviona poginuo i hrvatski znanstvenik Mirko Cvjetičanin

U nesreći pakistanskog zrakoplova koji se u srijedu zabio u brdo kraj Islamabada poginulo je svih 146 putnika i šestero članova posade, službeno je objavljeno.

Foto: ReutersFoto: ReutersU nesreći pakistanskog zrakoplova koji se u srijedu zabio u brdo kraj Islamabada poginulo je svih 146 putnika i šestero članova posade, službeno je objavljeno.

Večernji list javlja kako je među poginulima i hrvatski znanstvenik prof. dr. Mirko Cvjetičanin. Dr. Cvjetičanin, doktor strojarske struke, poginuo je kao direktor prodaje za Bliski istok njemačke tvrtke PHYWE, koja se bavi prodajom znanstvene opreme.

"Na žalost, upravo smo obaviješteni da je dr. Cvjetičanin stradao u tom avionu. Dr. Cvjetičanin je podrijetlom iz Hrvatske, austrijski je državljanin i često je putovao upravo na toj relaciji, između Karachija i Islamabada", rekli su Večernjem listt u sjedištu PHYWE-a u Göttingenu.

Prema informacijama iz našeg Ministarstva vanjskih poslova, nitko drugi iz Hrvatske nije bio u kobnom zrakoplovu.

Avion tvrtke Air Blue iz Karachija srušio se na brdu Margalli, dvadesetak kilometara sjeverno od glavnoga grada, pošto je zbog snažne kiše kružio i čekao da se isprazni pista.

Pakistanski ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik rekao je da su svi u avionu poginuli, 152 osobe i tako je ispravio raniji podatak da je najmanje petero ozlijeđenih putnika prevezeno u obližnju bolnicu.Poginuli hrvatski znanstvenik Mirko Cvjetičanin (Foto: phywe.com)Poginuli hrvatski znanstvenik Mirko Cvjetičanin (Foto: phywe.com)

"Nitko nije preživio. Izvlačimo tijela poginulih", rekao je.

Bin Yamin, zamjenik šefa policije u Islamabadu rekao je da je 149 tijela već prevezeno u bolnicu.

"Napravili smo živi lanac i prenijeli tijela u vrećama do mjesta s kojeg smo ih mogli na konjima transportirati do najbliže ceste", rekao je Yamin novinarima na mjestu nesreće.

"Ovdje može sletjeti samo malen helikopter. Budemo li ih prebacivali zrakom, trebat će nam dva-tri dana", objasnio je.

Mnoga su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti. Televizija Geo prenijela je riječi glasnogovornika američkoga veleposlanstva u Islamabadu koji kaže da je u avionu bilo dvoje američkih državljana.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

registracija
28/12/08

smokeonthewater, 28.07.10. 20:47

... hrvatski znansttvenik ?!?! ...
... prvo, od kad je su nastavnici u srednjim školama znanstvenici ?... drugo, od kad je netko tko nema hrvatsko državljanstvo "hrvatski" jer je samovoljno napustio Domovinu 1991. ne slažući se sa demokratskim promjenama i našom nezavisnošću ? ... strava ...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika