29.07.2010. / 07:31

Autor: Nacionalova redakcija

I Hebrang protiv Bandića: 'Izađite na referendum i dajte glas za njegovu smjenu'

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a kaže da njegova stranka načelno nema ništa protiv toga da se u saborsku proceduru pošalje prijedlog izmjene Zakona o referendumu koji bi omogućio da Bandića može smijeniti većina od izašlih birača bez obzira na njihov broj

Andrija Hebrang i Milan Bandić (Foto: Pixsell)Andrija Hebrang i Milan Bandić (Foto: Pixsell)Nakon što su zagrebački HNS-ovci zatražili od Skupštine Grada Zagreba da na rujanskoj sjednici donese odluku o raspisivanju referenduma za povjerenje gradonačelniku Milanu Bandiću, o svemu se oglasio i HDZ, točnije Andrija Hebrang.

"Ako dođe do raspisivanja referenduma o smjeni gradonačelnika Milana Bandića, HDZ će svojim glasačima preporučiti da svakako izađu na referendum i glasaju za njegovu smjenu. Bandić više ne može voditi grad jer nema podršku Skupštine, jer je izgubio povjerenje građana i zato što više ne može provesti projekte koje je obećao prije izbora", rekao je za Večernji list Andrija Hebrang.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a kaže da njegova stranka načelno nema ništa protiv toga da se u saborsku proceduru pošalje prijedlog izmjene Zakona o referendumu koji bi omogućio da Bandića može smijeniti većina od izašlih birača bez obzira na njihov broj.

Trenutačno još vrijedi odredba prema kojoj bi referendum bio valjan samo ako bi na njega izašlo više od polovine svih upisanih birača u Zagrebu.

"Kada će izmjene zakona stići u saborske klupe, ovisi o Vladi, koja mora pripremiti novi tekst zakona. Ne vjerujem da će to biti na rujanskom zasjedanju jer ćemo tada raspravljati o rebalansu proračuna. To nam je ipak prioritet. Realno je očekivati da će se izmjene Zakona o referendumu u Saboru naći u listopadu", kaže Hebrang.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 29.07.10. 10:33

Sad kad si ti lažovčino PROTIV ja sam odmah ZA.
Kad Herbrang izađe sa svojim genijalnim izjavama u javnost,HDZ odmah izgubi 5% glasova na rejtingu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika