29.07.2010. / 12:00

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Sindikati pregovaraju s Vladom: Kapitalisti na jahtama, a mi spašavamo božićnice

Sa većinom sindikata državnih službi Vlada je sredinom lipnja potpisala sporazum kojim se ti sindikati odriču božićnice za ovu godinu, a osigurava im se isplata regresa i dara za djecu

Vilim RibićVilim RibićPredstavnici Vlade i sindikata javnih službi u Banskim dvorima razgovaraju o Temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službenike i namještenike koje istječe 31. srpnja.

Predstavnici sindikata javnih službi o svojim polaznim stajalištima pred početak današnjih pregovora nisu mogli detaljnije govoriti.

"Kapitalisti su na jahtama, a mi dolazimo ovamo po ovakvom vremenu spasiti ljudima božićnice i njihove naknade koje su zaradili. Nadam se da ćemo to uspjeti", kazao je novinarima pred početak pregovora predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Na upit da li su spremni u pregovorima se čega odreći Ribić je kazao kako je situacija u državi teška, kako je gospodarstvo u dosta teškoj situaciji, a da li će se čega odreći vidjet će jer je pitanje što se može dobiti zauzvrat.

"Nema odricanja nizašto", poručio je.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek nije mogla detaljnije govoriti o pregovorima, "jer bi to bilo na nivou špekulacije", a nije to mogao ni predsjednik Hrvatskog sindikata liječnika Ivica Babić.

Spremni smo pregovarati, a rezultat ćemo vidjeti vrlo skoro, kazao je Babić.

Na upit vezano za božićnicu za javne službenike i namještenike Babić kaže kako je teško izvaditi iz konteksta jedno pitanje, a ne sagledati cjelinu.

"Nadam se da će obje strane u cjelini sagledati problem, sagledati realnost i postići sporazum", kazao je.

Sa većinom sindikata državnih službi Vlada je sredinom lipnja potpisala sporazum kojim se ti sindikati odriču božićnice za ovu godinu, a osigurava im se isplata regresa i dara za djecu.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika