30.07.2010. / 08:57

Autor: Nacionalova redakcija

Osiguranje bivšeg premijera: Čuvanje Sanadera godišnje plaćamo 888 tisuća kuna

I dok za Sanaderovo osiguranje u državnom proračunu ima novca, za potrebe koje građanima Vukovara život znače - nema. Kako se doznaje od vukovarskoga gradonačelnika Željka Saba, Vlada je 21. srpnja ove godine odbacila zahtjev uprave grada heroja da se iz proračuna financira hitno zaprašivanje komaraca koji Vukovarcima doslovce zagorčavaju život

Ivo SanaderIvo SanaderZa osiguranje bivšega premijera Ive Sanadera, odobreno po odluci Vlade najmanje do kraja tekuće godine, iz proračuna se godišnje izdvoji 888 tisuća kuna.

Kako piše Slobodna Dalmacija za taj se novac iz proračuna moglo podijeliti četrdesetak godišnjih stipendija za nadarene đake ili učenike ili primiti na trošak države desetak znanstvenih novaka na hrvatska sveučilišta.

Novinarima Slobodne u u policiji su rekli da produljenje osiguranja Ivi Sanaderu ovisi o sigurnosnoj procjeni koju donosi Vlada.

No, sadržaj te procjene i drugih sigurnosnih procjena službena je tajna, pa je nepoznato na temelju čega se Sanaderu produljuje ta povlastica.

I dok za Sanaderovo osiguranje u državnom proračunu ima novca, za potrebe koje građanima Vukovara život znače - nema.

Kako se doznaje od vukovarskoga gradonačelnika Željka Saba, Vlada je 21. srpnja ove godine odbacila zahtjev uprave grada heroja da se iz proračuna financira hitno zaprašivanje komaraca koji Vukovarcima doslovce zagorčavaju život.

"Jedna od posljedica poplava koje su u lipnju pogodile ovaj dio Hrvatske je enormno povećan broj komaraca. Htjeli smo riješiti taj problem sa tri aviotretmana komaraca, što košta oko 900 tisuća kuna. U gradskom proračunu tog novca nema, pa smo se obratili Vladi, no iz Banskih dvora smo dobili dopis u kojem se kaže kako država nema novca za aviotretmane", rekao je za Slobodnu gradonačelnik Vukovara.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 30.07.10. 09:33

pa kolku plaču imaju onda ti policajci


registracija
12/7/10

Ivandija, 30.07.10. 11:38

SANDER JE MORAO OTICI JER MU JE --MAFIJA PRIJETILA UBOJSVOM----SRBSKE UBOJICE SU CIJELO VRIJEME BORAVILE U ZAGREBU I PRITISKALE SANADERA ---PROVJERENO.............


registracija
8/4/08

arisa, 30.07.10. 12:28

u remetincu bi bio dobro cuvan a mogli bi se ondah i komarci zaprasiti
mnogi se plase toga zaprasivanja


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika