30.07.2010. / 09:59

Autor: Andrea Belin

Zašto su ljetne avanture toliko privlačne?

Seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić objasnila je fenomen ljetnih avantura. Naime, osim što pogled na razgolićeno tijelo automatski navodi na želju za vođenjem ljubavi, dokazano je i da Sunce potiče proizvodnju hormona koji jača libido

Seksualnim avanturama tijekom vrućih ljetnih mjeseci oduvijek su bili skloni pripadnici oba spola.

Premda za to ne postoje konkretna istraživanja, očigledno ipak postoji zanimljiva povezanost između seksa, sunca i mora jer mnogi će se složiti da se ljeti sve čini ljepše i čarobnije, jednostavno drugačije.

Vjerojatno nema osobe koja nije doživjela ovakvo iskustvo, a što je toliko privlačno u seksu tijekom godišnjeg odmora i zašto ljudi tijekom ljetnih mjeseci imaju veću želju za seksom otrkila nam je seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić iz savjetovališta 'Korak dalje'.

S obzirom da ljeti nosimo manje odjeće i da su uslijed takvih odjevnih kombinacija naša tijela više izložena pogledima suprotnog spola, to zasigurno ima utjecaj na seksualnu želju jer pogled na tijelo koje nam izgleda privlačno zaista može izazvati želju za izmjenjivanjem nježnosti s dotičnom osobom.

Detalje pročitajte u tiskanom izdanju Zdravog života!

Vezane vijesti

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Švedski supermodel Elsa Hosk samo je jedna od manekenki uključenih u kampanju za ovogodišnju kolekciju kupaćih kostima Calzedonia. Vrlo je zaposlena,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika