30.07.2010. / 13:50

Autor: Nacionalova redakcija

Javio se prozvani Glavaš: 'Podnosim prijavu protiv pljačkaša Osječke pivovare'

Glavaš tvrdi da raspolaže i drugim saznanjima koja ukazuju na 'organiziranu zločinačku pljačku privatizacije za vrijeme Domovinskog rata u ovom slučaju'

Branimir GlavašBranimir GlavašNepravomoćno osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš - koji je od hrvatskih pravosudnih tijela pobjegao u susjednu Bosnu i Hercegovinu - danas se od tamo oglasio putem priopćenja za javnost, namijenjenog hrvatskim medijima. Razlog Glavaševog javljanja je slučaj privatizacije Osječke pivovare, koji je nedavno reaktualiziran zbog kritičnog stanja u kojem se ta kompanija već mjesecima nalazi. Uz najave da će se 65 posto radnika proglasiti viškom, predsjednik uprave Ivan Komak kao sukrivca za teško stanje prozvao je prije koji dan i i rečenog bjegunca. "Nekima se očito upravlja iz Drinovca, i to čini čovjek koji je Pivovaru uništavao od 1992. godine, a oni manipuliraju ostalim radnicima, radi svojih uskih interesa", rekao je Komak, očigledno misleći na Glavaša.

Prozvani osuđenik za teške ratne zločine demantira takve Komakove zaključke, te tvrdi da ovaj po tko zna koji puta laže, najavivši pritom da će podignuti tužbu protiv pravih krivaca zbog 'kriminalne pretvorbe društvenog poduzeća 'Pivovara-Osijek'. Kad se tijekom 90-ih godina odvijala sporna privatizacija, Glavaš je naime obnašao dužnost predsjednika Izvršnog vijeća Skupštine općine Osijek. Sada pak tvrdi kako je, uvjerivši se da je prvi puta spomenuta kompanija procijenjena na znatno manje novce od svoje objektivne vrijednosti, urgirao kod nadležnih tijela da se krene u novo procjenjivanje Pivovare Osijek.

Većinski paket kompanije na kraju je prodan riječkoj tvrtki 'Brodokomerc - Rijeka' po četverostruko većoj vrijednosti, i to kompaniji koja je i danas u vlasništvu RH, ističe Glavaš. Pozivajući se na recentne promjene Ustava RH, prema kojima krimen ratnog profiterstva više ne može ići u zastaru, i budući da raspolaže 'svim dokumentima što se tiču prodaje Pivovare', Glavaš je stoga ustvrdio da je situacija zrela za podizanje prijave protiv svih protagonista ove 'pljačke', koja je uz pomoć 'istaknutih pojedinaca izvršne, zakonodavne i sudske vlasti kompaniju dovedela u današnje stanje'. Osim toga, Glavaš tvrdi da raspolaže i drugim saznanjima koja ukazuju na 'organiziranu zločinačku pljačku privatizacije za vrijeme Domovinskog rata u ovom slučaju'.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 30.07.10. 14:47

Osveta malog Branimira. A što je do sada šutio? A i on je bio u centru zbivanja oko te privatizacije. Inače, odakle skladištaru toliki imetak.


registracija
14/11/07

laufer, 30.07.10. 15:05

hahaha, pa ovaj Glavaš je nevjerojatan!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika