30.07.2010. / 14:41

Autor: Boris Bilas

Glavašev odvjetnik ne odustaje: 'Ako treba idemo do Suda za ljudska prava u Strasbourgu'

Miljević je dodao kako sigurno zna da će dio predmeta koji se odnosi na tzv. slučaj selotejp završiti na Ustavnom sudu, a ako i tamo presuda ne bude onakva kakvu očekuju cijeli slučaj zabršit će u Strasbourgu na Europskom sudu za ljudska prava

Odvejtnik Branimira Glavaša Veljko MiljevićOdvejtnik Branimira Glavaša Veljko Miljević"Odbijena je žalba Državnog odvjetništva, ali i većina naših žalbi. Jedino je usvojena naša žalba koja se odnosi na dio presude o kazni. Presuda je pravomoćna i nemamo pravo žalbe, ali imamo mogućnost izvanrednih pravnih lijekova. U ovom trenutku ne mogu vam reći koje ćemo od njih koristiti, ali neke sigurno hoćemo", kazao nam je odvjetnik Branimira Glavaša Veljko Miljević.

Miljević je dodao kako sigurno zna da će dio predmeta koji se odnosi na tzv. slučaj selotejp završiti na Ustavnom sudu, a ako i tamo presuda ne bude onakva kakvu očekuju cijeli slučaj završit će u Strasbourgu na Europskom sudu za ljudska prava.

Miljević, naime, smatra kako je njegov klijent u slučaju selotejp osuđen bez ijednog dokaza i samo na temelju jednog iskaza i to onog Gordane Getoš Magdić.

"Zbog toga smatramo da su Branimiru Glavašu narušena ustavom zajamčena prava te ćemo u ovom slučaju ako treba ići sve do Strasbourga", kazao je Miljević za Nacional.hr dodavši kako je iskaz Gordana Getoš Magdić davala u policiji od 17 sati do 00.30, a samo petnaest minuta kasnije odveli su ju na ispitivanje kod istražnog suca.

Uz to njezin je odvjetnik Petar Arambašić u to vrijeme već četiri mjeseca branio Freda Marguša, osuđenog za ratne zločine u Osijeku, zbog čega Miljević kaže da je bio u sukobu interesa jer se u optužnici za slučaj 'selotejp' nalazi pokušaj ubojstva Radoslava Ratkovića kojeg je, prema optužnici, Marguš mučio tijekom ispitivanja.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika