30.07.2010. / 15:31

Autor: Nacionalova redakcija

U Croatia osiguranju planiraju 200 otkaza, a upravo zaposlili Šukerovu 'snahu'

Inače, Croatia osiguranje je baš danas iznijela podatke o poslovanju u prvom polugodištu 2010. godine prema kojem je ovo društvo ostvarilo dobit nakon oporezivanja u iznosu od 26,1 milijun kuna, što je pad za 35 posto prema istom razdoblju lani

Ministar financija i šef Nadzornog odbora CO-a Ivan ŠukerMinistar financija i šef Nadzornog odbora CO-a Ivan ŠukerOsiguravateljska tvrtka u državnom vlasništvu Croatia osiguranje zaposlila je prošlog mjeseca Anamariju Gverić na mjesto stručnjakinje za marketing u Generalnoj direkciji Crosiga.

U svemu vjerojatno ne bi bilo ništa sporno kada se ne bi radilo o 25-godišnjoj djevojci Marka Šukera, sina poznatijeg Ivana, ministra financija, za koju u Korporativnim komunikacijama CO-a, imaju samo riječi hvale, piše Danas.hr.

Zanimljivo kako je je nedavno održana sjednica Nadzornog odbora CO-a, na kojoj je odlučeno da se do kraja 2010. godine na prijedlog Vlade smanji zaposlenih za 5 posto, što znači otkaz za 150 do 200 ljudi. Na čelu tog istog Nadzornog odbora sjedi, pogodili ste, ministar financija Ivan Šuker.

U CO-u kažu da je Anamarija Gverić zadovoljila sve kriterije koje zahtjeva mjesto stručnjakinje za marketing u Generalnoj direkciji tvrtke. Međutim, ostaje pitanje kako u vrijeme smanjenja radnih mjesta posao dobiva osoba u bliskim vezama s ministrom financija.

Sama Gverić je u razgovoru za Danas.hr rekla da njeno zapošljavanje u CO-u "nema nikakve veze s njenim odnosom sa sinom Ivana Šukera".

Inače, Croatia osiguranje je baš danas iznijela podatke o poslovanju u prvom polugodištu 2010. godine prema kojem je ovo društvo ostvarilo dobit nakon oporezivanja u iznosu od 26,1 milijun kuna, što je pad za 35 posto prema istom razdoblju lani.

Ukupni prihodi CO u prvoj polovici ove godine iznose 1,43 milijarde kuna i manji su za 11,1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U odnosu na godišnji plan, ukupni prihodi su ostvareni s 45,7 posto.

Ukupni rashodi iznose 1,39 milijardi kuna i manji su za 10,4 posto, a u odnosu na godišnji plan, ukupni rashodi su ostvareni s 45,4 posto.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 31.07.10. 12:05

BANDA LOPOVSKA KORUMPIRANA gdje je nepotizam najnormalnija stvar. Doći će i ta jesen.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika