02.08.2010. / 07:32

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Ivić izvrijeđao Šišljagića: 'Vojni lekar i pionirčić se morao dokazati šefu Glavašu'

Uz ostalo je rekao da je "bivšem 'oficiru JNA i vojnom lekaru' nedostajao samo tenk i petokraka na čelu kako bi zorno prikazao što se točno događalo u Dalju prije 19 godina". Dodao je da se, kako ga je nazvao, "pionirčić Šišljagić" na taj način "očigledno morao dokazati svom šefu Branimiru Glavašu"

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić na sinoćnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare osudio čin osječko-baranjskog župana i saborskog zastupnika Vladimira Šišljagića koji je jučer prekinuo protokol svečanosti obilježavanja masakra u Dalju.

Ivić je izvanrednu konferenciju sazvao nakon što se Šišljagić danas na obilježavanju masakra u Dalju nepredviđeno obratio skupu na kojem su bili visoki državni dužnosnici i izrazio nezadovoljstvo što je, kako je rekao, nekoliko minuta prije početka svečanosti izbačen iz protokola.

Ministar Ivić je osudio taj čin i ocijenio ga neprimjerenim obljetnici koja govori o teškom stradanju branitelja Dalja i civila. Šišljagića je ponovno nazvao "oficirom JNA i vojnim lekarom".

Uz ostalo je rekao da je "bivšem 'oficiru JNA i vojnom lekaru' nedostajao samo tenk i petokraka na čelu kako bi zorno prikazao što se točno događalo u Dalju prije 19 godina".

Dodao je da se, kako ga je nazvao, "pionirčić Šišljagić" na taj način "očigledno morao dokazati svom šefu Branimiru Glavašu".

Na svečanosti u Dalju na kojoj je bio državni vrh na čelu s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor danas je obilježena 19. obljetnica masakra koji su počinili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi i bivše JNA koji su mučki ubili 20 policajaca iz Dalja, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite.

Šišljagić je prekinuo protokol, uzeo riječ premda njegovo obraćanje nije bilo predviđeno te prigovorio državnom vrhu da mu je vladin protokol zabranio govoriti na obljetnici, izrazivši uvjerenje da je razlog dolaska premijerke Kosor u Dalj bio taj da "ublaži" posljedice presude Vrhovnog suda protiv Branimira Glavaša za ratni zločin.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbacio je Šišljagićeve optužbe da mu je protokol obilježavanja obljetnice, u organizaciji MUP-a, zabranio govoriti na svečanosti, ali i poručio kako njegovo ministarstvo neće dopuštati da se na mjestima stradavanja vodi politička kampanja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 02.08.10. 08:45

Argumenti odaju karakter napadača. U ovom, a i svim slučajevima u kojima HDZ pokušava "kritizirati" nekoga, analizira mu krvna zrnca. U konkretnom slučaju, pitam se u kojoj državi je rođen "prepametni" ministar i u kojoj državi se školovao. Da li je imao bilo kakve veze sa pionirima ili socijalizmom, ili je kao i većina HDZ-ovaca, već u ranom djetinjstvu se opredijelio protiv režima u kojem je živio i išao u vrtić ili osnovnu školu.


registracija
27/7/09

columbo, 02.08.10. 09:06

@ rimaz, svaka vam cast!
Ja nisam siguran da li sam uopce cuo za tog Sisljagica i koja mu je namjera bila, ali je stvarno neprimjeren nacin na koji ga karakterizira ministar Ivic. U pravu ste, a dodao bih - prema upustvima HDZ povjest je pocela prije dvadeset godina...Zato nam i jest ovako lijepo!


registracija
6/10/09

pfefer, 02.08.10. 09:11

trebalo je ove glavaševce u guzicu jer to je dno dna hrvatske


registracija
12/7/10

Ivandija, 02.08.10. 10:32

GLAVASA TREBA NAGRADITI ZA HRABROST A NE GA TAKO LOMIT--HERCEGOVCI SU TESKI ZA LOMIT OD KAMENA JE TO MOJ BRALE,ahehheheheheheheh


registracija
1/1/70

, 02.08.10. 10:41

Kad ti ponestane argumenata za pljuvanje po nekom,onda upotrijebi onu staru:komunjara,titin ucenik,pionircic,vojni doktor...a takvih je najvise u ADZeu.I ja mislim da je krajnje neotesano postupio Sisljagic,a za taj postupak nije potrebno upotrebljavati ofucane floskule. Mogo mu je reci da je nekultturno postupil,neuljuđeno,prostacki....


registracija
27/12/06

Skipp, 02.08.10. 22:21

Ivićev komentar je ispod nivoa svađe piljarica na placu. I to mi je nekakav ministar? A hadezeovke se pozivaju na nekakav bonton? Jadno i sramotno, dno dna.


registracija
18/12/09

slavonac031, 02.08.10. 23:36

Ivić bi si najrađe izjeo muda kad se sjeti kakoj je na izborima prošao protiv Šišljagića.


registracija
14/11/07

laufer, 03.08.10. 08:57

Blago nama sa takvim likovima.
Do jučer su svi zajedno sjedili u hadezeju i krčmili Hrvatsku. Dok je bilo plijena, vladala je ljubav.
Onda su ostale samo kosti, pa se Sanader sjetio da je Glavaš ratni zločinac.
A ovaj opet osnovao stranku.
Čiji sud jedino priznaje.
I nastavio "biznis" u Slavoniji.
Iz BiH.


registracija
27/7/09

verina, 03.08.10. 11:43

A krasne ministre imamo. Zapravo, kakva država, takvi i ministri!


registracija
25/6/10

vidra, 03.08.10. 11:55

Nisam simpatizer ni jedne stranke, jer jednostavno nije niti jedna po mom "ukusu". Međutim, od Ivića komentar o Šišljagiću mi je naprosto bljutav, da ne može biti bljutaviji. Inače, to je praksa HDZ-ovaca, od Kosorice pa na dalje, da pod nos stavljaju inserte prošlosti svojih neistomišljenika, kao da je njihova prošlost nevina. Pođimo samo od Kosorice i njene prošlosti.
Bljutavo, nekulturno, seljački, necivilizirano i kako god hoćete, HDZ-ovci svoje protivnike sjeku. A mi građani ispranih mozgova to toleriramo i spokojno gledamo. Bože, na što smo spali !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika