03.08.2010. / 13:01

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Laži i dezinformacije: 'Napise o izvanrednom Saboru plasiraju bivši članovi HSLS-a'

"Dužni smo reći da iza ovakvih prljavih dezinformacija i spletkarenja, do sada neviđenih u burnoj povijesti HSLS-a, stoje pojedinci koji više nisu članovi HSLS-a, bilo da su se sami ispisali ili su isključeni, želeći time unijeti razdor u stranku", kažu u HSLS-u

Darinko KosorDarinko KosorHSLS je danas odbacio medijske napise da dio stranačkih ogranaka priprema izvanredni Sabor HSLS-a u cilju smjene predsjednika stranke Darinka Kosora, ocijenivši da je riječ o lažima i dezinformacijama koje u javnost plasiraju neki bivši članovi stranke, a kojima žele oblatiti ugled HSLS-a i predsjednika Kosora.

Prema pisanju medija, dio HSLS-ovaca želi sazvati izvanredni stranački Sabora na kojemu bi zahtijevali smjenu Darinka Kosora, te da taj plan podupiru četiri HSLS-ove županijske organizacije - zadarska, lička, istarska i varaždinska.

"Ni jedna od navedenih županija nikada nije tražila nikakav izvanredni Sabor stranke, dapače, upravo suprotno, navedene su županije bile jedne od najčvršćih u podršci stavovima tijela stranke i predsjednika stranke", ističe HSLS u priopćenju.

Kao potpisnici tog priopćenja navode se predsjednik istarske županijske organizacije i zamjenik predsjednika HSLS-a Sandro Jurman, predsjednik varaždinske organizacije i potpredsjednik stranke Dragutin Kranjčec, te predsjednici primorsko-goranske i ličko-senjske županijske organizacije Čedomir Dundović i Jurica Jotić.

Te stranačke organizacije, tvrde u HSLS-u, u potpunosti podržavaju odluke Predsjedništva i Središnjeg vijeća stranke o istupanju HSLS-a iz vladajuće koalicije, koja je donesena 10. srpnja.

Podsjećaju i da je vodstvo HSLS-a nedavno zbog kršenja stranačkog Statuta raspustilo ogranak Zadarske županije, te da je u tijeku formiranje nove županijske organizacije koja će biti predstavljena početkom rujna.

"Dužni smo reći da iza ovakvih prljavih dezinformacija i spletkarenja, do sada neviđenih u burnoj povijesti HSLS-a, stoje pojedinci koji više nisu članovi HSLS-a, bilo da su se sami ispisali ili su isključeni, želeći time unijeti razdor u stranku", kažu u HSLS-u.

Odbacuju i sumnje o lažiranju Kosorove pobjede na unutarstranačkim izborima sredinom studenoga prošle godine u Slavonskom Brodu, koje ocjenjuju potpunom besmislicom te ordiniranom glupošću i laži.

U HSLS-u naglašavaju da su izbori provedeni po najdemokratskijoj proceduri, te da je organizaciju izbora provodilo bivše vodstvo HSLS-a na čelu s tadašnjom predsjednicom Đurđom Adlešič.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 03.08.10. 13:21

Što je više kleveta i laži, Darinko nam postaje miliji i draži.
To sam negdje već čuo(lol),ali nema veze,dobro pristaje ovoj situaciji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika