30.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

NAPAD NA IRAK

IZRAELSKI KOMANDOSI U IRAKU

Pripadnici izraelskih specijalnih snaga već su raspoređeni u zapadnom Iraku i traže pokretne lansere raketa koji bi mogli biti korišteni protiv Izraela piše u posljednjem izdanju ugledni časopis vojne tematike Jane’s Foreign Report. Izraelski dužnosnici odbili su komentirati navode da ‘’ izraelski specijalci-izviđači traže lansere raketa i mjesta na kojima se nalaze ili na kojima bi se mogli nalaziti’’.
Jane’s tvrdi da su se Izraelci ovu akciju izveli bez znanja i odobrenja svojih američkih saveznika, što dovodi u opasnost ionako dvojbenu potporu arapskih država američkom napad na Irak.
Izraelci se boje da će ih Saddam osim raketama napasti i kamikazama – pilotima samoubojicama koje je Japan u drugom svjetskom ratu koristio za napade na američke brodove. Zbog te prijetnje Izrael je navodno već sklopio tajni dogovor sa Jordanom o korištenju njegovog zračnog prostora u slučaju takvog napada.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika