06.08.2010. / 15:02

Autor: Nacionalova redakcija

HND proziva policiju: 'Reakcija na napad proustaške skupine bila je spora'

HND ističe da je baš neprocesuiranje napada na novinare jedna od ključnih zamjerki koje EU s dobrim razlozima upućuje hrvatskim istražnim organima i pravosuđu

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELLFoto: Ivana Ivanović/PIXSELLNa jučerašnji napad na novinarku i snimatelja HTV-a u Čavoglavama reagiralo je i Hrvatsko novinarsko društvo. U priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka kaže se kako je " policija je izuzetno sporo i nezainteresirano reagirala kad su proustaške skupine kamenjem, grubim vrijeđanjem, iživljavanjem i prijetnjama smrću napale novinarku Hrvatske televizije Ivonu Ramadžu i njezinog kolegu snimatelja HTV-a Krešimira Morića".

"Spomenuti novinari bili su izloženi jedno i polsatnoj atmosferi linča na očigled redara koji nisu reagirali, ali i uz (prešutni) blagoslov policije koja se dugo nije pojavljivala na mjestu događaja. Štoviše, u policijskom izvješću o jučerašnjem skupu u Čavoglavima napad na novinare nije ni spomenut, a glasnogovornica PU Šibensko-Kninske Marica Kosor smatra da ono što policija nije vidjela nije se ni dogodilo", stoji u priopćenju u kojem se od policije zahtijeva da na osnovu snimaka identificira napadače i da oni budu procesuirani zbog prijetnji, vrijeđanja, kamenovanja i napada na novinare.

"Svaki fizički napad i prijetnja novinarima ugrožava demokraciju i društveni poredak zemlje. Na to nije dovoljno tek odmahnuti rukom kako šibenska i hrvatska policija očito čini, naravno - do sljedeće prilike", kažu iz HND-a.

HND ističe da je baš neprocesuiranje napada na novinare jedna od ključnih zamjerki koje EU s dobrim razlozima upućuje hrvatskim istražnim organima i pravosuđu.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 06.08.10. 15:35

Ne samo da je bila spora,vec SRAMOTNA. Negdje sam cital ,da i Karamarkovoj obitelj ima nekih koji su koketirali s ustaslukom...mozda je i to razlog sto policija zatvara oči pred ovim bitangama.Ukratko,ti neljudi nas sramote, doljem kugle zemaljske...vladaju 16 godina,a kako nam ide svi nazalost vidimo i osjecamo..sve je opljackano,rasprodano,zaduzivanje traje od 90-e do danas,nijedne tvornice oni nisu sagradili...vec su i one koje su ostale iza Tite sebi i svojim prisvojili a narod na cestu izbacili...eto to je ta bratija "domoljubska" gade mi se.


registracija
28/4/10

Zvonko, 06.08.10. 15:50

Ovo je čisti primjer nove "pravde i pravrdnosti" Ive Josipovića. Čekam samo da se otvori Goli otok pa da strpaju sve ove iz Čavoglava. Ljudi, ne možete veličati Tita, partiju, štafete, troroge, petokraku, crvenu zvijezdu, četnike u Srbu a očekivati da dio Hrvata koji se toga sjećaju u najgorem smislu mirno i zadovoljno sijede. Namjerno izazivate podjele. Niti su nam ustaše šta dobroga donijele a pogotovo cvijezda petokraka. Treba se odreći i jedne i druge ideologije i stati svi uz Domovinski rat i hrvatske branitelje. To je jedini lijek za naše podjele. Tko toga n ije svjesan, ne želi Hrvatskoj dobro.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 06.08.10. 22:37

Zvonko,
dat ćeš svoj veliki doprinos Hrvatskoj ako naučiš pisati hrvatskim jezikom. Da li si uopće Hrvat?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika