06.08.2010. / 18:49

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Izgubljeni u kapama: MUP traži pomoć u prepoznavanju izgrednika u Čavoglavama

Hrvatsko novinarsko društvo zatražilo je danas od policije da identificira i procesuira napadače te ocijenilo da je policija u slučaju vrijeđanja i prijetnji HTV-ove novinarke Ivone Ramadže i snimatelja Krešimira Morića izuzetno sporo i nezainteresirano reagirala

Foto: mup.hrFoto: mup.hrMinistarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da će policija poduzeti sve mjere kako bi utvrdila tko je napao ekipu Hrvatske radiotelevizije jučer u Čavoglavama i poziva građane da jave ako raspolažu podacima o počiniteljima ili ih prepoznaju s fotografija, koje će biti objavljene na internetskim stranicama MUP-a i šibensko-kninske Policijske uprave.

"Pribavljene fotografije počinitelja bit će dostupne na web stranici MUP-a RH (www.mup.hr) i PU šibensko -kninske (www.sibensko-kninska.policija.hr) te pozivamo sve građane koji raspolažu podacima o mogućim počiniteljima ili prepoznaju osobe sa fotografija da se jave u Operativno-komunikacijski centar PU šibensko-kninske na telefon 022/347-139", kaže se u priopćenju.

"Povodom incidenta koji su počinjeni tijekom održavanja koncerta u Čavoglavama, a prije svega zbog napada na novinarsku ekipu HRT-a, ističemo kako će policija poduzeti sve zakonom predviđene mjere i radnje radi utvrđivanja počinitelja, a nakon što oni budu identificirani protiv njih bit će podnesene odgovarajuće prekršajne prijave. U odnosu na ostale počinjene prekršaje također će se provesti intenzivno prikupljanje obavijesti o počiniteljima koji će biti prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Prekršajnog zakona i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", kaže se u priopćenu iz MUP-a.

Hrvatsko novinarsko društvo zatražilo je danas od policije da identificira i procesuira napadače te ocijenilo da je policija u slučaju vrijeđanja i prijetnji HTV-ove novinarke Ivone Ramadže i snimatelja Krešimira Morića izuzetno sporo i nezainteresirano reagirala.

Na fotografijama koje su objavljene na spomenutim internetskim adresama MUP-a vide se i osobe s ustaškim obilježjima na odjeći.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
13/9/08

annex, 06.08.10. 21:15

Ja mogu vjerovati da policija nije vidjela nikog tko nosi Ustaška obilježja, jer su svi Karamarkovi najbolji ljudi, kao i najbolji ljudi POA-e, koncentrirani na očuvanju državnog poretka i najveće ugroze koja prijeti destabilizacijom RH, a to su crveni, zeleni, crni i kakvi sve ne vragovi koncentrirani oko Varšavske, gdje se hoće jedan legalan posao oko rušenja jedine pješačke zone u centru, prikazati kao tobože neka korupcija i građevinska mafija. Moš mislit, a zapravo se radi o teroristima, koje policija hapsi i hapsi. Npr. niti jedan ustaša u čavoglavima nije legao i zapriječio prolaz nekom vozilu, kao ovi neprijatelji br.1 u Varšavskoj. I zato je taj naš sposobni, revni i kvalificirani ministar Karamarko dobro prosudio da je nepotrebno slati policiju u Čavoglave, kada su mu najveće snage potrebne u Varšavskoj. Bravo prof.povijesti. Pravi čovjek na pravom mjestu. Baš sam ponosan kao uostalom i svaki Hrvat.


registracija
1/1/70

, 06.08.10. 21:53

Joj,jesu dosadili i Bogu i narodu ovi ustasoidi i cetnikoidi,uvijek rove,nekad nisu zadovoljni...sva ZLA dođose s njima,oš rat,oš pljacka,oš zaduzivanje i zivljenje na veresiju,oš rasprodaja drzavnog srebra..sramote nas sna svakom koraku..,.jednom rijecju,GADLJIVI su !!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 06.08.10. 22:27

Jadna Karamarkova policija nema kartoteku osobnih iskaznica građana s fotografijama pa poziva građane da oni otkriju počinitelje koje su na fotkama objavile sve novine i televizije! Valjda se Karamarko i njegovi čuvari Varšavske ulice ne bi šteli zameriti prekršiteljima s ustaškim kapama i napadačima na TV ekipu nego nek to učine građani. Hebi ga, neko je tu lud!


registracija
1/1/70

, 06.08.10. 22:40

U normalnim zemljama, ministar policije bi poslije ovakvog fašistoidnog orgijanja koje se sustavno ponavlja i viđa uvijek na istim mjestima odavno podnio ostavku zbog loše odrađenog posla, i to bar iz moralnih razloga, ako su naši ministri čuli za tu kategoriju...Ili su možda prosvjednici uiz Varšavske veća sramota za državu koja se zaklinje kako želi biti dio civiliziranog svijeta?


registracija
9/8/09

vinko12, 06.08.10. 23:27

vidi ti nasih mladih anti-fasita kako se lipo obukli i paradiraju kao u kumrovcu. Tamo slave i velicaju zlocinca JB i piju njegovo vino s njegovom slikom, a ovdje provociraju. Blago nama kada imamo komunjarsku "samoupravu" i sve komunjare u vladi i predsjednistvu.


registracija
14/11/07

laufer, 06.08.10. 23:44

Da su nosili majice A.C.A.B. ovi primitivci bi već bili iza rešetaka.
Ovako...


registracija
11/1/10

fluid, 07.08.10. 13:05

Nazočio sam nacionalističkom javnom skupu u Minhenu prije par godina.Bilo je oko 300 učesnika bez ikakvih obilježja koje bi upućivale na nacionalizam ili nacizam.Isto tako bez bilo kakve ikonografije,zastava i sl.Samo su svojim izgledom obilježili kojoj opciji pripadaju.Naoružani svojom ideologijom i stavovima,mirno i bez ikakvih nereda su išli zacrtanom rutom kroz Minhen.No,njih je pratilo točno 2000 policajaca u specijalnim odorama jer je povorku također pratilo oko 20 000 građana koji su protiv.Defakto je policija štitila 3oo "desničara"od promatrača.Hoću reći da je nastup pojedinaca bio neprimjeren i da je policija trebala iste fizički ukloniti.Ako nije bilo moguće,kako kaže tamo neki jado od zapovjednika(načelnik pol.ili šta li je već),tada je on lagao o dostatnom broju policije kao osiguranje.Evidentno je da nije htio reći broj policajaca.Kao neka službena tajna.Niti je to službena tajna niti je skup adekvatno riziku dobro osiguran.Sve same floskule.Ponovit će se i opet.Ovisno o prilici i situaciji.To i govori o nesposobnosti velikog dijela rukovodećeg kadra u policiji.Za to je izravno odgovoran Ministar.A načelnika treba smjeniti odmah.Priči kraj.To bi bilo funkcioniranje pravne države.Kako inače nigdje ne funkcionira kao pravna,i tu se vide pogubni rezultati.A nama mažu oči besmislenim pričama u obliku opravdanja.Gluposti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika