07.08.2010. / 12:20

Autor: Nacionalova redakcija

Nema straha, država je u sigurnim rukama: Banske dvore čuvaju Šuker i Čobanković

Dežurstvo u Vladi zapravo ne podrazumijeva konkretan posao. U to se vrijeme ne održavaju sjednice, ali netko ipak mora ostati na Markovu trgu da bi koordinirao tekuće poslove ili reagirao ako se dogodi nešto neplanirano

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)Ministar poljoprivrede Petar Čobanković (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)Iako je premijerka Jadranka Kosor najavila kako za njenu Vladu ovog ljeta nema odmora, na kraju se smilovala te je svojim ministrima dala nekoliko slobodnih dana. I dok je ona na Bolu, a ostatak ministara se sakrio na skrovite jadranske plaže, netko mora čuvati Banske dvore kako se slučajno nešto spektakularno ne bi dogodilo.

Izbor je ove godine pao na dva najkršnija hrvatska ministra - Ivana Šukera i Petra Čobankovića. Ministar financija Ivan Šuker već je od petka "na dežurstvu", a u ponedjeljak mu se pridružuje i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, koji se vraća s odmora na Braču, piše Jutarnji list.

Dežurstvo u Vladi zapravo ne podrazumijeva konkretan posao. U to se vrijeme ne održavaju sjednice, ali netko ipak mora ostati na Markovu trgu da bi koordinirao tekuće poslove ili reagirao ako se dogodi nešto neplanirano.

Dok je aktualna premijerka i poznata radoholičarka Jadranka Kosor bila drugi čovjek Vlade, potpredsjednica Ivi Sanaderu, najčešće je preuzimala i kormilo države dok se šef odmarao. Tijekom 2008. godine, u kolovozu su ga mijenjali Kosor i sad već bivši potpredsjednik Damir Polančec. U tom je razdoblju Kosor bila s obitelji na Bolu na Braču, gdje tradicionalno već godinama ljetuje.

Prošle godine dogodila se slična priča kao i ove. Nakon dolaska na mjesto premijerke, Jadranka Kosor najavila je i da neće biti godišnjih odmora za ministre niti prekida rada Vlade. Situacija je bila lošija nego ove godine, te je premijerka obećala da će "ovog ljeta dokasna gorjeti žarulje u uredima Banskih dvora" jer Vlada mora "bjesomučno i do iznemoglosti pregovarati sa sindikatima i svim drugim nezadovoljnicima kako ne bi došlo do prosvjeda".

No, odmah nakon svečanosti u Kninu, Kosor je otkazala već zakazanu sjednicu Vlade i otišla na Brač. Dežurni u Vladi i te je godine ostao - Damir Polančec.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 07.08.10. 18:38

čuvaju oni kurac moj


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika