07.08.2010. / 12:37

Autor: Nacionalova redakcija

Uhvaćen na djelu: Bivši načelnik PU Sesvete dilao tajnim podacima

Iako je pušten kao osumnjičenik za odavanje službene tajne, po članku 351. Kaznenog zakona mogao bi "odguliti" i do deset godina, pogotovo ako je tajnu odao zbog nekakve koristi ili je riječ o osobito povjerljivim podacima

Policajca Dragu Vršćaka (42), bivšeg pomoćnika načelnika kriminalističke policije Prve policijske postaje Zagreb te bivšeg načelnika Policijske postaje Sesvete i trenutačnog pomoćnika voditelja Operativno-komunikacijskog centra policije, poznatijeg kao 92, sumnjiči se za odavanje službene tajne petorici muškaraca u dobi od 20 do 57 godina, piše Večernji list.

Zagrebačka policija uhitila je svu šestoricu muškaraca i obradila ih, a svi se sumnjiče da su od ožujka do svibnja ove godine jedni drugima odavali službene tajne, a deblji kraj izvukao je Vršćak baš zato što je policajac.

Kako doznaje Večernjak, on je u terminalu Ministarstva unutarnjih poslova provjeravao povjerljive podatke koji ne smiju, osim u službene svrhe, biti korišteni. Nakon što je provjerio tražene podatke, prenosio bi ih svojim "sudionicima", koji su to prenosili dalje. Protiv sve šestorice zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, a Vršćak je kao službena osoba izravno povezana s informacijama koje su procurile u četvrtak priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Nakon što je dao iskaz dežurnom sucu, Vršćak je pušten, a je li suspendiran i hoće li biti, u policiji se nije moglo doznati.

Iako je pušten kao osumnjičenik za odavanje službene tajne, po članku 351. Kaznenog zakona mogao bi "odguliti" i do deset godina, pogotovo ako je tajnu odao zbog nekakve koristi ili je riječ o osobito povjerljivim podacima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/1/09

maggiore, 07.08.10. 14:27

Mafija u svim ustanovama i sluzbama.
A jedini lijek je, sa njima piti i jesti a kada zatreba
i "posuditi".
Ako to ne radis, dobijas kontraefekt.(najebao si...)
Uzasan osjecaj u svakodnevnom zivotu.
Zato ih treba hapsiti kada god se za to ima dokaza.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika