09.08.2010. / 11:23

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Josipović: 'Glavašu ću oduzeti odličja kada dobijem presudu od Vrhovnog suda'

Predsjednik republike Ivo Josipović izjavio je danas, upitan kada će oduzeti odličja Branimiru Glavašu, kako još nije dobio pravomoćnu presudu protiv Branimira Glavaša, a kada je dobije pogledat će jesu li ispunjeni svi zakonski uvjeti te će "postupiti isključivo po zakonu".

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik republike Ivo Josipović izjavio je danas, upitan kada će oduzeti odličja Branimiru Glavašu, kako još nije dobio pravomoćnu presudu protiv Branimira Glavaša, a kada je dobije pogledat će jesu li ispunjeni svi zakonski uvjeti te će "postupiti isključivo po zakonu".

Svaka država, pa i Hrvatska može funkcionirati samo tako da poštuje svoje zakone, rekao je Josipović, nakon otvorenja Svjetskog kongresa iz medicine i prava.

Osvrnuo se i na depolitizaciju alke rekavši kako je alka iznimno važan dio naše kulturne tradicije, onaj dio koji će, kako je kazao, kada uđemo u EU biti nešto po čemu je Hrvatska prepoznata. Jučer je bila krasna priredba na ponos i Sinju i Hrvatskoj, ustvrdio je Josipović.

Upitan da prokomentira spajanje bolnica u Gradu Zagrebu, Josipović je rekao kako je to u jednom aspektu stručno pitanje koje se mora ponajprije razmotriti u okviru medicinske struke ali i upravno pitanje, koje se odnosi na to kako riješiti da sustav najbolje funkcionira.

"Grad Zagreb ima drugačije mišljenje o organizaciji. Znamo da postoji neka zakonska i ustavna podjela nadležnosti i u okviru toga treba tražiti rješenje. Ako je Grad Zagreb nadležan za određeno područje djelovanja treba mu prepustiti da o tome i odlučuje", ustvrdio je Josipović.

Rekao je i kako ga raduje uspješna turistička sezona, izrazivši nadu da će do kraja sezone podaci biti još bolji.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika