09.08.2010. / 12:53

Autor: Nacionalova redakcija

Mamić potvrdio otkaz Zajecu: 'Trebao sam ga maknuti odmah nakon Kopra'

"Zajec je previše mijenjao igrače i rotirao po pozicijama. Nismo nikada određivali sastav, ali ne želimo da se naša momčad naziva limitiranom jer je to čista laž", kaže Mamić

Zdravko MamićZdravko MamićSmjenu Velimira Zajeca na izvanrendonoj konferenciji za novinare potvrdio je izvršni dopredsjednik kluba Zdravko Mamić. Kao što je Nacional.hr prvi saznao, u ponedjeljak ujutro na telefonskoj sjednici sastao se Izvršni odbor kluba koji je prema Mamićevim riječima jednoglasno smijenio Zajeca.

"Nakon pet-šest sati telefonskih konzultacija članova Izvršnog odbora jednoglasno smo zaključili da su potrebna nova rješenja,pa Velimir Zajec više nije trener Dinama", kazao je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji je dodao kako su problemi počeli nakon uzvratnog susreta kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Kopra u Novoj Gorici (0:3).

"Trebali smo ga još tada smijeniti. Da smo to napravili tada, igrali bi u Ligi prvaka. To vam ja jamčim", rekao je Dinamov izvršni dopredsjednik te je nakon toga priznao tko je kriv za Zajecov dolazaka u Maksimir.

"Ja sam isključivi krivac, jedini sam u Izvršnom odboru bio za njegovo dovođenje", rekao je Mamić.

"Danas bi se borili za ulazak u Ligu prvaka da je bilo malo više odgovornosti upravo u toj utakmici. Kulminacija se dogodila u dvoboju sa Šerifom, najvažnijoj utakmici za nas u kojoj je Zajec promijenio pozicije čak sedam igrača. Ispali smo od momčadi koja je u rangu Trepče iz Kosovske Mitrovice. Ne slažem se s medijima koji tvrde da je prodajom Marija Mandžukića ovo najslabija Dinamova momčad u proteklih nekoliko godina, to nije opravdanje jer je ostao kostur momčadi", slikovito je opisao uzroke smjene Mamić.

"Zajec je previše mijenjao igrače i rotirao po pozicijama. Nismo nikada određivali sastav, ali ne želimo da se naša momčad naziva limitiranom jer je to čista laž", kaže Mamić.

Mamića je zasmetalo neigranje Pedra Moralesa.

"Protiv Varteksa nama ne igra Morales koji je lani zabio čudo golova. On nam ne igra ni jednu minutu, pa to nije normalno", u svom je stilu pričao Mamić.

Legendarni igrač Dinama Zajec tako je na klupi hrvatskog prvaka proveo samo dva i pol mjeseca, a smijenjen je zbog loših rezultata jer je u osam utakmica koje je vodio upisao samo tri pobjede.

Zajec je preuzeo momčad 25. svibnja od Krune Jurčića, te osvojio Superkup u srazu s Hajdukom. Prošao je jedno pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, iako je u uzvratu izgubio od Kopra 0:3, da bi potom ispao od moldavskog Šerifa. U prvenstvu je Dinamo pobijedio Hrvatski dragovoljac, izgubio kod kuće protiv Rijeke, te osvojio samo bod u Varaždinu, što je očito bio rezultat kojim je zapečaćena Zajecova sudbina.

Dinamo uskoro očekuje dvoboj za plasman u Europsku ligu protiv mađarskog Gyoera, a tko će voditi hrvatskog prvaka u toj utakmici još nije poznato. Iako su mediji nagađali da će već danas novi trener biti Branko Karačić, izvršni dopredsjednik je kazao kako "zasad nemaju niti uži niti širi popis mogućih kandidata za upražnjeno mjesto trenera".

U zadnjih deset godina Dinamo je čak petnaest puta promijenio trenera.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 09.08.10. 16:30

Kao što sam,ne tako davno,komentirao da džentlmen tipa Zeke neće dugo.Ovako uvijek ispadaju treneri krivi za poraze i ostalo loše u svezi sa Dinamom.Istina je sasvim drugačija i svi je znaju.Ali su nemoćni pred neokapitalističkom trendu koji divlja Hrvatskom.Krivac je Mamić i njemu slični(i podređeni upravo njemu-novcu).Dinamovac sam od kad znam za Dinamo i sebe no sada zaista neznam šta to ustvari znači,biti navijač Dinama.!?


registracija
30/4/10

fot, 09.08.10. 18:14

I možete vam Zeko biti simpatični gospodin ali trenerski posao nije za njega..."U osam utakmica na klupi Zajec je upisao samo tri pobjede, i to osim što je uvijek mizeran učinak za klub s Dinamovim ambicijama, jedna je od najgorih bilanci prvog mjeseca sezone u novijoj povijesti maksimirskog kluba."


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika