10.08.2010. / 10:06

Autor: Nacionalova redakcija

Pašalić u problemima: Rasprodaja stanova u Odri uz pomoć Hypo banke

Iako točan broj neprodanih stanova nije poznat, zna se da je krajem 2009. godine u Pašalićevom naselju još dvije trećine stanova bilo bez kupaca

Ivić PašalićIvić PašalićTvrtka Kapital konzalting u vlasništvu Ivića Pašalića ponovno je spustila cijene svojih stanova u naselju Odra pokraj Zagreba - s početnih više od 2000 eura po četvornome metru, koliko su tražili nakon dovršetka gradnje prošle godine, na aktualnih 1650 eura.

Business.hr piše kako su Pašalićevi stanovi sada uključeni i u posebnu akcijsku ponudu Hypo banke s kamatom 5,5 posto, fiksnom u prve dvije godine vraćanja te uz opciju počeka šest mjeseci.

Ovaj dnevnik piše i kako su u kontaktu s prodajnim menadžerom Kapital Konzaltinga stekli dojam kako su u Pašalićevoj tvrtki spremni prodati stan i za manje od 1650 eura jer prema ponudama specijaliziranim internetskim stranicama trenutačno se kvadrat stana u Odri nudi za 1500 eura, a moguće je cijenu spustiti čak i do 1300 eura.

Pašalić je već nekoliko puta bio prisiljen sniziti cijenu svojih stanova u naselju sagrađenom između Velike Gorice i Novog Zagreba za koje je podigao i kredite od gotovo 200 milijuna kuna.

Njegov kreditor, Hypo Banka, već mu je nekoliko puta reprogramirala kredite, ali prodaja stanova i dalje stoji. Stoga ne čudi da u poslovnom izvješću Kapital konzaltinga piše da se vrijednost neprodanih stanova popela na 203 milijuna kuna što je gotovo jednako iznosu kreditnih obveza tvrtke.

Koliko je situacija ozbiljna pokazuje i podatak da je na dodatne pogodnosti prilikom kreditiranja kupnje stanova, uz Pašalića, spreman i kreditor Hypo Alpe Adria banka. Business.hr-u je rečeno da ta banka ekspresno odobrava kredite kupcima uz dodatne pogodnosti.

Iako točan broj neprodanih stanova nije poznat, zna se da je krajem 2009. godine u Pašalićevom naselju još dvije trećine stanova bilo bez kupaca.

Vezane vijesti

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank International prodaje svoje banke na području bivše Jugoslavije i za taj je posao unajmila Deutsche Bank, javlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika