10.08.2010. / 10:14

Autor: Nacionalova redakcija

Prometna nesreća u Mađarskoj: Radimiru Čačiću sudit će se u Hrvatskoj

Dan nakon nesreće u bolnici je preminuo 60-godišnji suputnik i suprug vozačice, a desetak dana poslije i 82-godišnja suputnica

Radimir ČačićRadimir ČačićRadimiru Čačiću sudit će se u Hrvatskoj, a ne u Mađarskoj, gdje je u siječnju ove godine, prema vlastitom priznanju, izazvao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Varaždinski Regionalni tjednik dozano je od policije županije Somogy da je istraga nesreće završena, a predmet je predan hrvatskom Državnom odvjetništvu.

"Postupak je prekinut 15. srpnja na zahtjev glavnog državnog odvjetnika županije Somogy te je predmet ustupljen Hrvatskoj na temelju sporazuma o uzajamnoj pravnoj zaštiti koji su sklopile dvije države", rekao je za Regionalni tjednik Karsay Kornél iz policije županije Somogy.

Ukoliko protiv predsjednika HNS-a bude u Hrvatskoj podignuta optužnica, odnosno ako se oko visine kazne ne nagodi tijekom mogućih novih istražnih radnji, pred hrvatskim će se sucima raspetljavati kako se i zašto se 8. siječnja ove godine oko 13.15 sati dogodila prometna nesreća kod naselja Savoly na autocesti prema Budimpešti.

Podsjetimo, Čačić je 8. siječnja, na autocesti za Budimpeštu uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe zadobile teške zjelesne ozljede te su preminule u bolnici. Čačić je medijima uputio priopćenje u kojem je naveo kako je zbog izrazito nepovoljnih uvjeta koji su taj dan vladali na cesti, kiše, skliskog kolnika i iznenadne guste magle uzrokovao prometnu nesreću.

Međutim, takvu gustu maglu opovrgavaju snimke s mjesta nesreće. S druge strane, prometni stručnjaci tvrde da je Škoda prvo udarila u zaštitnu ogradu te se potom ukošeno vratila u traku kada je na nju prednjim desnim dijelom naletio Čačić.

Dan nakon nesreće u bolnici je preminuo 60-godišnji suputnik i suprug vozačice, a desetak dana poslije i 82-godišnja suputnica.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika