11.08.2010. / 08:29

Autor: Nacionalova redakcija

Ljepota iz tanjura: 4 namirnice za blistavu kožu

Ukoliko želite imati lijepu i njegovanu kožu, kreme nisu dovoljne. Morate pripaziti i na ishranu. Određene namirnice poput mrkve ili badema pomoći će da vaša bude lijepa i zdrava. Odabrali smo 4 najvažnije namirnice koje će vam pomoći da zadržite lijepu i glatku kožu.

Bademi

Lijepa koža je zdrava kožaLijepa koža je zdrava kožaBademi su sjemenke bogate vitaminom E koji je više nego zdrav za kožu. Pomaže koži i kod izlaganja suncu jer ju štiti od UV zraka. Osim toga, vitamin E je i antioksidans koji sprečava utjecaj ostalih štetnih materija iz okoline na vašu kožu i obnavalja oštećene stanice kože.

Mrkva

Ovo sjajno povrće ljudskome organizmu donosi niz koristi, a obiluje vitaminom A. Riječ je o vitaminu koji sprečava razvoj zloćudnih bolesti kože. Mrkva koži vraća sjaj i prirodan zdravi izgled.

Crna čokolada

Crna čokolada ima niz zdravih svojstava. Flavonoidi u crnoj čokoladi smanjuju hrapavost kože i štite od sunca. Istraživanja su pokazala da žene koje konzumiraju crnu čokoladu imaju bolju teksturu kože i da su otpornije na štetne sunčeve uticaje. Ipak, nemojte prtjerivati s crnom čokoladom. Dovoljno je nekoliko kockica dnevno.

Sjemenke suncokreta

Ove sjemenke bogate su omega-3 masnim kiselinama koje uklanjaju mrlje na koži i ublažavaju bore. Istraživanje je pokazalo da se koža ljudi koji su tijekom šest tjedana jeli samo po dva grama suncokretovih sjemenki dnevno znatno poboljšala. Nestali su ožiljci od akni i druge kožne iritacije. Osim toga, suncokretove sjemenke imaju i hidratizirajuća svojstva koja dobro utječu na kožu.

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika