12.08.2010. / 14:49

Autor: Nacionalova redakcija

Ne prestaje borba za Varšavsku: 'Hvala državi na daru od 50 mil. eura - T.H.'

"MUP na razne načine pogoduje ovom projektu, no ono što nas najviše muči je činjenica da policija usporava istragu oko ugovora koji su potpisali Bandić i Horvatinčić o financiranju ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj ulici"

Transparent Prava na grad i Zelene akcija ispred zgrade MUP-a u Savskoj (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Transparent Prava na grad i Zelene akcija ispred zgrade MUP-a u Savskoj (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad danas su se u ime Tome Horvatinčića zahvalili državi na 50 milijuna eura čiste zarade koju će, prema njihovim riječima, izvući iz spornog projekta Cvjetni prolaz. S velikim transparentom zahvale okupili su se ispred Ministarstva unutarnjih poslova kako bi apelirali ministru Karamarku da počne djelovati.

Urša Raukar izjavila je da "Tomislav Horvatinčić očito ima iznimnu hrabrost", jer je ograda gradilišta u Varšavskoj ulici pomaknuta na samo 75 centimetara udaljenosti od zgrade, doka je minimalna propisana udaljenost tri metra.

"On ponovno obmanjuje javnost i tvrdi da je proširenje bilo privremeno", rekla je Raukar te dodala da je bilo jasno da je ograda na nepropisnoj udaljenosti od zgrade trebala ostati dulje vrijeme.

"MUP na razne načine pogoduje ovom projektu, no ono što nas najviše muči je činjenica da policija usporava istragu oko ugovora koji su potpisali Bandić i Horvatinčić o financiranju ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj ulici. Mi smo prije četiri mjeseca podnijeli kaznenu prijavu i USKOK je odmah zatražio kriminalističku istragu od policije koja, prema našim saznanjima, traje i dalje", izjavio je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

Podsjetio je da je prijava podnesena zbog toga što je Bandić s Horvatinčićem potpisao ugovor koji zapravo nema veze s ulazno-izlaznom rampom. Riječ je o člancima 34. i 37. Zakona o komunalnom gospodarstvu, kaže Tomašević, na temelju kojih je sklopljen ugovor, kojim se građane obvezuje da sa 12 milijuna kuna financiraju rampu. Ističe da spomenuti članci nemaju veze sa financiranjem rampe, nego uređuju pitanje financiranja priključka za pitku vodu i priključka za gospodarenje komunalnim otpadom

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika