12.08.2010. / 19:52

Autor: Nacionalova redakcija

Gdje je nestao novac: Usprkos milijunskoj zaradi računi Nevenke Jurak ostali prazni

Utvrđeno je kako, usprkos činjenici da je Fimi media zarađivala milijune, Nevenka Jurak novac nije zadržavala kod sebe, nije ga dalje ulagala, a ni imovina joj nije impozantna

Nevenka JurakNevenka JurakNevenka Jurak i Anita Lončar-Papeš trenutačno su na 10. odjelu zagrebačkog zatvora Remetinec, namijenjenog pritvorenicama gdje će, prema odluci suca istrage, provesti mjesec dana, koliko im je zasad određeno zadržavanje u istražnom zatvoru.

Njih dvije uhićene su zajedno s Bojanom Dimićem, koji je prema pisanju Večernjeg lista, za ispitivanja u USKOK-u priznao da je sudjelovao u "pranju" novca po nalogu Nevenke Jurak zadržavajući deset posto provizije. Istražitelji su također utvrdili da mu je smjernice za djelovanje u cijeloj operaciji Jurakova izdavala preko svoje uhićene suradnice.

Također je poznato da je zbog ove "poslovne suradnje" Dimić izdao Jurakovoj 50 lažnih računa. Trag novca pokušavao je prikriti plaćanjem obveza navodnom dobavljaču, za kojeg se poslije ustanovilo da ne postoji jer je riječ o njegovoj vlastitoj tvrtki, ugašenoj još 2006. godine.

Večernji piše i kako će istraga o Fimi mediji ubrzo obuhvatiti i državna poduzeća s kojima je tvrtka poslovala u svrhu, kako procjenjuju istražitelji, izdašnog financiranja blagajne HDZ-a u vrijeme Ive Sanadera.

Naime, utvrđeno je kako, usprkos činjenici da je Fimi media zarađivala milijune, Nevenka Jurak novac nije zadržavala kod sebe, nije ga dalje ulagala, a ni imovina joj nije impozantna.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 12.08.10. 21:56

A je i ta Jurakica bedasta. Ako ne progovori lijepo o svemu, gulit će tuđu kaznu. ZNA SE čiju.
:-)


registracija
7/9/07

Vinogradar, 12.08.10. 22:55

Gdje je lova? Možda je nekaj odišlo na skromnu kućicu potpredsjednika HDZ-a Milinovića, ha?


registracija
10/10/09

denhaag, 12.08.10. 23:11

...pravi profesionalac.

Nitko vam ne moze nauditi kao vi sami sebi: mislju, rjecju, djelom i propustom. Vrijedi i za drzavu.
Ako znate da je novac kojim drzava raspolaze konacan broj, kad pojedinci uzmu poveliku svotu, onda nije cudo sto se kopa po kantama za smece i prosi po ulicama. Ipak, ovi nasi su djeca u usporedbi sa Kinezima. Kinezi poznaju samo jednu religiju:novac. Za 10 godina radit cemo za Kineze u brodogradilistima, jesti njihove proizvode sumnjive kvalitete. Mi smo previse lijeni i umisljeni da bi to sprijecili.


registracija
9/8/09

vinko12, 12.08.10. 23:38

neokomunisticka invazija na sve ne-komuniste za ostvarenje crvene Hrvatske i nove komunjarske pravDe. A ta udbaska bagra nece dirati svoje neokomunisticke tajkune, zna se. Oni placaju sve te silne komunjarske novinare, politicare i udruge koje ruse vladu a kao da im lova pada s neba. Doci ce i na njih red.


registracija
31/1/10

STTony, 13.08.10. 01:40

HDZ štakorčići opet pomilili vanka iz svoje mišje rupe.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika