13.08.2010. / 10:51

Autor: Nacionalova redakcija

Čovićevo pismo Bandiću: 'Gradonačelniče, bankrot ZET-a je neizbježan'

Očito je da će karte poskupjeti, a izvjesno je i da će neke "socijalne" skupine izgubiti pravo na besplatni prijevoz. Hoće li školarci i studenti ostati bez pokaza, nije još jasno, no ZET će ubuduće subvencije za besplatan prijevoz morati financirati iz vlastitih sredstava

Milan bandić i Ivo ČovićMilan bandić i Ivo ČovićDa stanje u ZET-u, kao uostalom i u cijelom ZG Holdingu, nije baš sjajno opće je poznata stvar. No čini se kako je u zagrebačkom javnom prijevozniku situacija potpuno izmakla kontroli te je tvrtka na samom rubu bankrota. Istinitost ovih navoda najbolje potvrđuje i pismo koje je šef Holdinga Ivo Čović poslao Milanu Bandiću.

"Poštovani gospodine gradonačelniče, podružnica ZET-a više uopće nema uvjete za nastavak poslovanja", napisao je Čović Bandiću u pismu koje posjeduje Večernji list.

Čović u pismu detaljno objašnjava zbog čega ZET ne osigurava potrebna sredstva za nastavak rada. U dokumentu kojeg posjeduje Večernji list navodi se kako ZET ne može opstati zbog dodatnih rezova subvencija koje su uvedene mjerama štednje, a čak i uz njih će deficit Holdinga do kraja godine iznositi oko 890 milijuna kuna.

Točnije, piše Čović, bankrot je neizbježan ako Bandić ne sjedne za stol s predstavnicima Holdinga i ne nađe neko rješenje. To se prije svega odnosi na subvencije koje su sa 62,5 milijuna kuna sada smanjene na 43,5 milijuna.

Očito je da će karte poskupjeti, a izvjesno je i da će neke "socijalne" skupine izgubiti pravo na besplatni prijevoz. Hoće li školarci i studenti ostati bez pokaza, nije još jasno, no ZET će ubuduće subvencije za besplatan prijevoz morati financirati iz vlastitih sredstava, a to se u ovom trenutku čini nemogućom misijom. Besplatne karte ipak će morati biti u drugom planu, a u prvom je - očuvanje radnih mjesta, piše Večernji.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika