13.08.2010. / 15:59

Autor: Hina

Slučaj Čačić: Ministarstvo pravosuđa zaprimilo zamolnicu od Mađarske

Okružni tužitelj Robert Fekete rekao je da Čačićev slučaj nije predan hrvatskim vlastima te kako je njegov ured od hrvatskoga Ministarstva pravosuđa samo zatražio da, putem pravne pomoći, omogući njegovo ispitivanje u Hrvatskoj

Radimir ČačićRadimir ČačićHrvatsko Ministarstvo pravosuđa zaprimilo je danas zamolnicu za međunarodnu pravnu pomoć mađarskoga Generalnog državnog odvjetništva za uručenje sudskih akata iz predmeta predsjednika HNS-a Radimira Čačića koji je u Mađarskoj izazvao prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama, doznaje danas Hina u Ministarstvu pravosuđa.

Ministarstvo nije moglo detaljnije izvijestiti javnost o kakvim se sudskim aktima radi.

Ured okružnog tužitelja u mađarskoj županiji Somogyju potvrdio je u srijedu da je od hrvatskog Ministarstva pravosuđa zatražio pravnu pomoć u slučaju Čačića.

Okružni tužitelj Robert Fekete rekao je da Čačićev slučaj nije predan hrvatskim vlastima te kako je njegov ured od hrvatskoga Ministarstva pravosuđa samo zatražio da, putem pravne pomoći, omogući njegovo ispitivanje u Hrvatskoj.

Rok za zaključenje istrage o toj prometnoj nesreći produljen je do 8. rujna, dodao je Fekete.

Istražni postupak protiv Čačića u Mađarskoj završen je još 15. srpnja, a Čačić je za HTV u utorak navečer rekao da će prihvatiti svaku presudu vezanu za prometnu nesreću, uključujući i zatvorsku kaznu koja bi, kako je dodao, značila i kraj njegove političke karijere.

Čačić je 8. siječnja na autocesti M7 za Budimpeštu uzrokovao prometnu nesreću nakon koje su umrle dvije osobe koje su u njoj teško ozlijeđene.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 13.08.10. 23:43

Jos ima hrabrosti baviti se politikom to se moze samo u Hrvata,,,jadne li ga naraoda sta sve mora trpit??????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika