16.08.2010. / 09:57

Autor: Nacionalova redakcija

Ostavka zbog Nevenke Jurak: Šef financija HAC-a odstupio zbog veza s Fimi-mediom

Upravo je HAC bio jedan od najvijernijih klijenata Nevenke Jurak, a vrijednost ugovora koji su "odraženi" između HDZ-ove omiljene agencije i HAC-a procijenjuju se na 20 milijuna kuna

Josip SapunarJosip SapunarJedini preostali član Uprave Hrvatskih autocesta koji je izbjegao smjenu zbog afere Skladgradnja, Josip Sapunar, odlazi iz HAC-a zbog afere Fimi media.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Sapunar je svoj mandat dao na raspolaganje nakon uhićenja Nevenke Jurak, vlasnice Fimi-medije, tvrtke koja je s HAC-om imala brojne ugovore.

Jurak je s HAC-om imala brojne vrlo unosne ugovore , baš je Sapunar "predstavljao" HAC na ozloglašenom sastanku članova uprava državnih tvrtki s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom i ravnateljem Carinske uprave Mladenom Barišićem, koji su naložili suradnju s Fimi mediom.

Upravo je HAC bio jedan od najvijernijih klijenata Nevenke Jurak, a vrijednost ugovora koji su "odraženi" između HDZ-ove omiljene agencije i HAC-a procijenjuju se na 20 milijuna kuna.

U nastavku istrage Sapunar bi mogao biti jedan od svjedoka, koje će ispitati policija i Uskok.

Vezane vijesti

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Prije sudske odluke o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika