20.08.2010. / 19:33

Autor: Nacionalova redakcija

Bivšem čelniku HEP-a produžen pritvor: Mravak se ipak nije 'branio istinom'?

Da je Mravak 'progovorio' o osobama iz politike ili pak iz Dioki Grupe, kojima je navodno pogodovao u računima za struju, vjerojatno bi došlo do proširenja popisa osumnjičenika, novim uhićenjima, ali i vjerojatno Mravakovim skorim puštanjem na slobodu

Ivan MravakIvan MravakBivšem predsjedniku Uprave HEP-a Ivanu Mravku jučer je produžen pritvor, te će temeljem te odluke Mravak iza rešetaka ostati još dva mjeseca, piše Jutarnji list. Odluku je donijela nadležna sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić, temeljem istrage koja se protiv Mravka i drugih pojedinaca vodi u slučaju namještanja poslova, ponajprije primanja i traženja mita od poduzetnika, koji bi zauzvrat dobili poslove s HEP-om. Odluka o produženju pritvora za Mravka donesena je s namjerom da se spriječi da nekadašnji HEP-ov čelnik ne bi utjecao na još 20-ak svjedoka koje se treba ispitati u istrazi.

Podsjetimo da je tijekom današnjeg dana objavljeno kako je Mravkov odvjetnik Branko Šerić rekao da se njegov klijent u istrazi, vezanoj za nezakonito spuštanje cijene struje za dva poduzeća iz Dioki grupe, 'branio istinom'. Takva izjava izazvala je niz pretpostavki da je Mravak konačno progovorio i prokazao nalogodavce cjelokupnih poslova, za koje se pretpostavlja da dolaze iz vrha vlasti. Odluka o produljenju pritvora sugerira međutim da on baš i nije previše 'govorio' o pozadini slučajeva za koje ga se procesuira. Da je Mravak naime 'progovorio' o osobama iz politike ili pak iz Dioki Grupe, kojima je navodno pogodovao u računima za struju, vjerojatno bi došlo do proširenja popisa osumnjičenika, novim uhićenjima, ali i vjerojatno Mravakovim skorim puštanjem na slobodu. No, takve ocjene za sada nemaju službenu potvrdu kod ljudi uključenih u istragu.

Obrana bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka najavila je da će, neovisno o USKOK-u, provesti tzv. odvjetničku istragu o navodnim malverzacijama s prodajom električne energije u kojoj će ispitati svjedoke koje nije predložilo tužiteljstvo.

Vezane vijesti

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) podizanje kratkoročnog kredita od 400 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika