21.08.2010. / 12:09

Autor: Nacionalova redakcija

Bivši djelatnik Hypa otkrio: Sanader je Kultererov čovjek, a Zagorec Striedingerov

Neimenovani izvor je novinarima spomenute televizije ispričao i da je u dvorcu Freyenthurn u blizini Klagenfurta, navodno bio trezor iz kojeg se isplaćivao novac "klijentima iz Hrvatske i Italije"

Bivši premijer Ivo SanaderBivši premijer Ivo Sanader"Sanader je Kultererov čovjek, a Zagorec Striedingerov", rekao je u razgovoru za večernji Dnevnik austrijske televizije ORF „ZiB 2“ bivši neimenovani djelatnik Financijskog odjela Hypo Alpe Adria banke u Klagenfurtu, iznoseći niz teških optužbi na račun bivših predsjednika uprave ove banke, Wolfganga Kulterera i Güntera Striedingera. "Novac je iz Hrvatske posebnim zrakoplovom stizao u Klagenfurt, a od tamo je dalje slan u Lichtenstein", rekao je ovaj izvor, koji je ispričao da je tom transportu svaki puta nazočio jedan od predsjednika uprave banke, a neizostavan je bio i "kovčeg s novcem".

„Polijetanje iz Klagenfurta odvijalo se bez velikih kontrola, pa se sa sobom moglo uzeti što se htjelo. Uvijek je tu bio i jedan predsjednik uprave i kovčeg s novcima“, rekao je navodni svjedok tih transporta za ORF. Kulterer je pak, prema njegovim riječima, „njegovao kontakt sa bivšim hrvatskim premijerom iz konzervativnog HDZ-a” Neimenovani izvor je novinarima spomenute televizije ispričao i da je u dvorcu Freyenthurn u blizini Klagenfurta, navodno bio trezor iz kojeg se isplaćivao novac "klijentima iz Hrvatske i Italije". Odmah nakon ove emisije prozvani Striedinger demantirao je svoje sudjelovanje u prijevozu novca, a već je u nekoliko navrata tvrdio kako uopće ne poznaje Zagorca.

Slično je i po pitanju bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je prije koji dan opet poručio da je DORH odbacio optužbe protiv njega još dok je bio šef oporbe. No, Bajić tvrdi da optužbi protiv Sanadera nikad nije ni bilo pa ih nije trebalo ni odbacivati. Sanadera se u kontekstu afere Hypo spominjalo još 2003., i to kao ključnog čovjeka u namještanju kredita Miroslavu Kutli, za što je navodno pokupio proviziju od 800.000 njemačkih maraka, što su demantirali i Kutle i Sanader.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 21.08.10. 12:58

Zapravo ne bi bilo teško doći do počinitelja. Pašalić,Zagorec,Sanader i slična bagra imaju imovinu koja višestruko premašuje njihova primanja.Može li ih netko pitati - odakle im?
Jednostavno je do bola i zato je narod s pravom nezadovoljan impotentnim Bajićem i ostalima koji bi trebali postaviti to pitanje.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 21.08.10. 13:23

Pasalic je vec odavno oprao ukradeni novac.Postao je veliki poduzetnik kojega vise nitko ne dira,jer je jos uvijek opasna zvjerka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika