21.08.2010. / 20:03

Autor: Nacionalova redakcija

Mravak će krivnju svaliti na Sanadera, obrana će zvati i premijerku za svjedoka

Kosor je, podsjetimo, potpisala odluku o prodaji TLM-a konzorciju Adrial, dok su se sve odluke oko te kompanije, kao i u slučaju Diokija, donosile prema napucima Ive Sanadera

Premijerka Jadranka Kosor, Ivan Mravak i Ivo SanaderPremijerka Jadranka Kosor, Ivan Mravak i Ivo SanaderIvan Mravak, bivši predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede, kojemu je jučer produljen pritvor na dodatna dva mjeseca, pokušati će odgovornost za sporne poslove HEP-a s privatnim kompanijama svaliti na bivšeg premijera Ive Sanadera, dok će na klupu za svjedoke pozvati i aktualnu premijerku Jadranku Kosor. Prema pisanju Večernjeg lista, Mravak će u svoju obranju pozvati premijerku i Sanadera zbog slučaja TLM, dok će Sanader biti pozvan i zbog najnovije USKOK-ove istrage u slučaju Dioki u kojoj se Mravka sumnjiči da je zbog prodaje struje po povlaštenoj cijeni tvrtki u vlasništvu HDZ-ovca Roberta Ježića HEP oštetio za 6,3 milijuna kuna, neslužbeno doznaje Večernji list.

Mravak se, prema riječima njegova odvjetnika, tijekom najnovijeg ispitivanja u USKOK-u ‘branio istinom, a ne šutnjom’, te je navodno čak tri sata tvrdio da je sve radio ‘prema uputama na vrhu’, pa je nakon posljednjih informacija o Sanaderu sve jasnije na koga je zapravo mislio. Mravkov odvjetnik Branko Šerić također veli da će tijekom najavljene odvjetnčke istrage dokazivati točnost Mravkovih dosadašnjih navoda, što će uključiti i saslušanje svih onih koji su znali kako su se donosile odluke u HEP-u.

To nadalje znači da bi obrana zaista mogla krivnju pokušati svaliti na Sanadera. Ipak, sam poziv premijerki Jadranki Kosor da bude svjedok ne znači da će se ona i odazvati. To će ovisiti i o mišljenju suca istrage, kao i optužnog vijeća koji će saslušati argumente za takvo nešto. Sve u svemu, svjedočenje kancelarke Kosor obrana traži zbog slučaja TLM, odnosno prodaje jeftine struje toj šibenskoj tvrtki, zbog čega je HEP izgubio 600 milijuna kuna. Kosor je, podsjetimo, potpisala odluku o prodaji TLM-a konzorciju Adrial, dok su se sve odluke oko te kompanije, kao i u slučaju Diokija, donosile prema napucima Ive Sanadera.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
3/6/10

0000, 21.08.10. 22:49

Jutarnji list – 21.08.2010.
FRA PETAR JELEČ
'Tuđman je korupcijom unazadio Hrvatsku za nekoliko desetljeća'
Autor: Goran Andrijanić


registracija
30/5/10

ropan, 21.08.10. 22:51

Kosor bi trebala odstupiti ne samo zbog potpisivanja takvih i sličnih ugovora kojih se usput rečeno, ne sjeća, već i zbog opće situacije u Hrvatskoj. Ili da se ugleda na kolegicu iz Australije koja će na izborima pokušati izvagati koliko je teška i da li je birači podržavaju. Samo, demokracija u Australiji je ispred naše stotinu svjetlosnih godina.


registracija
8/7/09

bankar, 21.08.10. 23:18

svaliti? haha ako svaljuje znači da ovaj nije kriv al smranader je kriv ovaj ne treba ništa svaljivati samo reći istinu.


registracija
1/1/70

, 22.08.10. 08:39

Najveceg KRIMINALCA u povijesti Rvatstva u prdekanu 40 godina ,uz obvezatno oduzimanje imovine do stotog koljena.
Taj KRIMINALAC i njegov ADZe, su vise stete..nanijeli nama Hrvatima nego sve cetnicke granate...napominjem,da nemam puno bolje misljenje ni o SDPe KRIMINALCIMA, posebno onim oko Bandica u Zaagrebu.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 07.09.10. 21:55

A to je znaci Jaca radila nekidan u Adrialu .Unistavala dokaze


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika