23.08.2010. / 13:17

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Sudac Marić: Griješio sam u navodno namještenoj utakmici, ali savjest mi je čista

"Uefin istražitelj niti jednog trenutka mi nije rekao da sam osumnjičen. Niti u HNS-u mi nitko ništa nije rekao. Tek kada sam došao kod kuće od novinara sam doznao za priopćenje HNS-a u kojem se tvrdi da sam osumnjičen," dodao je Marić

Bruno MarićBruno MarićMoja savjest je čista i apsolutno sam miran oko ishoda cijele priče. Nikada nisam dobio nikakav dokument da sam osumnjičen, niti mi je istražitelj Uefe rekao da sam osumnjičen. Siguran sam u pozitivan ishod premda sam iskompromitiran do besvijesti, kazao je nogometni sudac Bruno Marić na današnjoj novinarskoj konferenciji u zagrebačkom hotelu Westin.

Marić, koji je zajedno sa sportskim direktorom Dinama Zoranom Mamićem pod sumnjom za namještanje rezultata prve utakmice finala Kupa iz 2009. godine između Dinama i Hajduka (3:0), otkrio je kako je za priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u kojem se spominje kao osumnjičenik doznao od medija.

"Uefin istražitelj niti jednog trenutka mi nije rekao da sam osumnjičen. Niti u HNS-u mi nitko ništa nije rekao. Tek kada sam došao kod kuće od novinara sam doznao za priopćenje HNS-a u kojem se tvrdi da sam osumnjičen," dodao je Marić.

Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj je naglasio kako je njegov klijent došao na razgovor s Uefinim istražiteljom na usmeni poziv glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i kako Marić niti od jednog tijela nije dobio pisani poziv ili optužbu.

"Bio je to krajnje neformalan postupak," kazao je Gredelj, te dodao kako je Hrvatski nogometni savez (HNS) u cijeloj priči toliko kompromitiran da nema smisla da se bavi ovim slučajem.

"Sve što ne bi završilo vješanjam bilo bi neuspješno, stoga UEFA mora to sama odraditi," rekao je Gredelj dodavši kako je pravo pitanje za HNS na osnovu čega je izdano priopćenje u kojem se Marić spominje kao osumnjičenik.

"U Uefini dokumentima koje sam dobio na uvid u HNS-u to se nigdje ne spominje." Gredelj je naglasio kako je poslao pismo disciplinskim tijelima Uefe u kojem je izvijestio o cijelom slučaju, ali i tražio neke odgovore.

Sudac Marić je priznao kako je u spomenutoj utakmici načinio nekoliko manjih i jednu veliku pogrešku, ali da ona nije utjecala na ishod rezultata. Dodao je kako je nakon utakmice dobio niz pohvala za suđenje, pa čak i od legende Hajduka Tomislava Ivića.

"Pred kraj utakmice sam trebao pokazati drugi žuti karton Mandžukiću. To je bila moja najveća pogreška," kazao je Marić, naglasivši kako je bio ponosan na suđenje i pripremu utakmice.

"Onaj tko na finalu hrvatskog kupa namjerno čini pogreške zaslužuje najstrožu kaznu, dodao je daruvarski sudac.

Marić je istaknuo kako je u cijeloj priči na određeni način žrtveno janje i želi da se cijeli slučaj što prije razriješi kako bi se mogao vratiti suđenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 23.08.10. 15:26

Naravki i tocno! Njegova glava i savijest ne stanuju skupa!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika