24.08.2010. / 16:28

Autor: Martina Čizmić

Vlada: Od povećanih trošarina 500 milijuna kuna godišnje više

Vlada je prihvatila zaključak kojim će ukupna razina rashoda državnog proračuna u 2011. i 2012. godini biti na razini ovogodišnjeg nakon rebalansa i neće se ovećavati u odnosu na ukupnu razinu rashoda

Ivan Šuker i Jadranka KosorIvan Šuker i Jadranka KosorVlada je na današnjoj sjednici osim o rebalansu proračuna raspravljala i o razini državnog proračuna za sljedeće dvije godine. Kao što je to i najavila premijerka Kosor, razina proračuna koja je nastala nakon ovog rebalansa trebala bi poslužiti kao temelj za donošenje proračuna za sljedeću godinu.

Tako je Vlada prihvatila zaključak kojim će ukupna razina rashoda državnog proračuna u 2011. i 2012. godini biti na razini ovogodišnjeg nakon rebalansa i neće se povećavati u odnosu na ukupnu razinu rashoda.

Donesena je i odluka o nastavku razgovora s predstavnicima financijskog sektora oko daljnjih mjera u provedbi Programa gospodarskog oporavka. Za pregovore će biti zaduženo ministarstvo financija, na čelu s ministrom Ivanom Šukerom. Naglasak će prilikom tog razgovora biti na uvjetima kreditnih i investicijskih aktivnosti financijskog sektora prema stanovništvu, gospodarstvu i državi.

Ne možemo očekivati jači gospodarski ciklus ako ne dođe kapital, a ako ga banke imaju, neka daju novac i investiraju, kazao je Šuker.

Što se tiče najavljenih povećanja trošarina na cigarete i benzin, ministar financija Šuker istaknuo je kako one ne bi trebale rezultirati i povećanjem cijena tih proizvoda. Podsjetio je kako je Vlada 2007. smanjila trošarine na benzin sa 1,90 kuna na 1,65 kuna po litri, a ovom će ih odlukom vratiti na staru razinu.

Inače, Vlada planira povećanjem trošarina u državni proračun uprihoditi 500 milijuna kuna godišnje.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika