26.08.2010. / 08:25

Autor: Martina Čizmić

Google protiv Skypea: Zovite na fiksni telefon direktno iz svog inboxa

Google planira ponuditi svojim korisnicima sve što im Skype već sad nudi, ali po znatno nižim cijenama

Pozivanje fiksnog broja biti će moguće dirketno iz GmailaPozivanje fiksnog broja biti će moguće dirketno iz GmailaGoogle polako ulazi u sve pore modernog života. Gotovo je nemoguće pronaći osobu koja ne poznaje pojam "Google" i ne povezuje ga s pretraživanjem interneta. Svakoga dana milijun ljudi koriste Gmail ili chataju putem Gtalka. No, prema informacijama kojima raspolaže Financial Times, taj bi se broj mogao uskoro i povećati

Naime, Google je odlučio krenuti u izravnu borbu sa svjetski poznatim servisom za internetsku telefoniju Skypeom. U svoj Gmail su ugradili mogućnost zvanja fiksnih i mobilnih telefona. Dovoljno je samo kliknuti mišem.

Takav potez mogao bi ne samo oduzeti korisnike Skypeu, već i upropastiti njihov IPO koji je najavljen za kraj godine, a kojim je ta tvrtka planirala prikupiti barem 100 milijuna dolara.

Google planira ponuditi svojim korisnicima sve što im Skype već sad nudi, ali po znatno nižim cijenama. Prije svega to se odnosi na pozive u Velikoj Britaniji, Meksiku i Francuskoj, ali će se s vremenom proširiti i na ostatak svijeta. Dovoljno je reći da će korisnici iz SAD-a i Kanade do kraja godine moći razgovarati besplatno, dok će pozivi prema drugim zemljama stajati 2 centa po minuti i neće naplaćivati naknadu za uspostavu poziva.

Inače, Google svojim korisnicima već nudi besplatne pozive unutar Gmail sustava i putem Google Voicea, no za to je potrebno imati instaliran program na oba računala. Do sad nije bilo moguće uspostavljati pozive s računala na fiksnu liniju.

U Skypeu za sad nisu željeli komentirati posljednji potez Googlea, no analitičari ističu da je većina od 560 milijuna korisnika tog servisa veoma vjerna Skypeu, te će biti veoma teško preoteti ih. No, ne i ne moguće.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika