26.08.2010. / 12:28

Autor: Nacionalova redakcija

TDR unatoč povećanju trošarina neće povećavati cijenu najprodavanijih cigareta

Promjene trošarina na cigarete dovest će do povećavanja neoporezovane potrošnje, pada prihoda trgovine i smanjenja zaposlenosti, a izostat će i očekivani prihodi proračuna

Davor TomaškovićDavor Tomašković„Novom promjenom trošarina Hrvatska ima trošarine veće od onih koje zahtijeva Europska unija u svojim smjernicama. Ovim promjenama gube svi - potrošači, proizvođači, trgovina i država. Za očekivati je smanjenje prihoda proizvođača i trgovine, stvaraju se preduvjeti za daljnje povećanje neoporezovane potrošnje, a izostat će i očekivani prihodi proračuna", izjavio je predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković na današnjoj konferenciji za novinare.

Komentirajući nove promjene trošarina na cigarete, predsjednik Uprave TDR-a drži kako su uvjeti u kojima posluju vrlo nestabilni. Trošarine se prečesto mijenjaju jer je ovo već treća promjena i četvrti sustav trošarina u dvije godine. U tom su razdoblju trošarine porasle za čak 56 posto.

„Zbog rastuće gospodarske krize i sve lošijeg standarda građana TDR će dio tereta povećanja trošarina preuzeti na sebe. Potrošačima svakog cjenovnog segmenta ponudit ćemo po jedan brand s nepromijenjenom cijenom. Cijene Ronhilla, Benstona i MC-a ostaju iste", izjavio je Tomašković.

Cijena Ronhilla, najprodavanijeg branda, kojeg puši svaki treći pušač u Hrvatskoj ostaje 18 kuna, MC-a 16 kuna, a Benstona 14 kuna. Cijene ostalih TDR-ovih brandova povećat će se za jednu kunu po kutijici.

Vezane vijesti

SSSH Vladi: Smanjite trošarine na gorivo - odmah

SSSH Vladi: Smanjite trošarine na gorivo - odmah

Savez samostalnih sindikata Hrvatske reagirao je na najavljeno poskupljenje naftnih derivata i električne energije oštrim pismom Vladi. Ističu kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika